The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Tournedos Black Angus Premium Grassfed ARG
Tournedos, oftewel ossenhaas, van Hereford uit Argentinie. Prachtig mals vlees om thuis van te genieten!
Productinformatie
Tournedos, oftewel ossenhaas, van Hereford uit Argentinie. Prachtig mals vlees om thuis van te genieten!
Zuid-Amerikaanse Ossenhaas Black Angus Premium Grassfed ARG
Zuid-Amerikaans rundvlees wordt geroemd om zijn goed kwaliteiten. Niet zo vreemd ook, het vlees van bijvoorbeeld Black Angus Premium Grassfed Argentinië is supermals en heerlijk van smaak.
Ossenhaas Sambal
Thuis een ossenhaas oftewel tournedos klaarmaken met een fijne pittige jus? Het recept vind je hier
Bereidingswijze
Tournedos bakken stap voor stap
- Haal de tournedos minstens een uur van tevoren uit de koelkast en uit de verpakking zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
- Dep de tournedos droog met keukenpapier en maal er naar smaak peper en zout overheen.
- Zet een pan op het vuur met een scheutje olie (of een flinke klont roomboter).
- Leg de tournedos in de pan zodra de olie warm is en bak ‘m ongeveer 1 minuut per centimeter per kant. Is je tournedos 2cm dik? Bak ‘m dan 2 minuten per kant. Wil je graag op kerntemperatuur bakken? Hou dan de volgende kerntemperaturen aan: rood 48 graden, medium rood 50 graden, medium 52 graden en doorbakken 56 graden.
- Wikkel de tournedos in aluminiumfolie en laat vijf minuten rusten.
TIP: Bak je op gas? Houd dan de biefstuk goed in beweging. Op inductie kan je ‘m beter, op het draaien na, met rust laten.
Ingredienten
100% rundvlees
Recepten
Wat vind je van dit product?