The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Beef Wellington
Wat is Beef Wellington?
Een echte Engelse klassieker: Beef Wellington. Beef Wellington is een braadstuk van rund - vaak ossenhaas - in bladerdeeg met parmaham en paddenstoelen in verse kruiden (duxelles). Dankzij het bladerdeeg kunnen de smaken van de paddenstoelen goed in het vlees trekken én gaat er geen vocht verloren. Het bladerdeeg heeft dus echt een functie. Niet iedereen eet dus het bladerdeeg erbij op, maar de échte liefhebber van Beef Wellington zweert erbij.
Waarom de naam Beef Wellington?
Er gaat een gerucht rond over hoe het gerecht Beef Wellington aan z’n naam is gekomen. Zo was er vroeger een 1e hertog van Wellington, genaamd Arthur Wellesley, die gek was op Beef Wellington. Inmiddels is Beef Wellington een iconisch gerecht geworden in de Engelse keuken.
Nu we ’t toch over Beef Wellington hebben, denk je misschien net als wij ook aan de Britse chef Gordon Ramsey. Beef Wellington is immers een van z’n signature dishes. Hij heeft het klassieke recept van Beef Wellington gemoderniseerd door de ossenhaas in een gietijzeren pan te grillen wat zorgt voor een mooie kleur en smaak zorgt. Daarnaast voegt hij nog Dijon mosterd aan het vlees toe, wat de ossenhaas nog zachter maakt..
Welk vlees voor Beef Wellington?
Dat vind je hier! Wij hebben het middelste gedeelte van de ossenhaas gesneden, wat prachtig vlees is voor de bereiding van beef wellington. Het middelste gedeelte van de ossenhaas is immers mooi gelijk in dikte wat voor een prachtige garing zorgt voor Beef Wellington. Je wil zeker als het gaat om feestdagen e.d. ossenhaas gebruiken voor je Beef Wellington. Want als je het op een doordeweekse avond in je hoofd krijgt om Beef Wellington te bereiden is het wellicht een ander verhaal. Dan kom je ook prima weg met ‘goedkoper’ vlees als biefstuk of diamanthaas. Of je maakt een pork wellington met bijvoorbeeld varkenshaas. Maar idealiter gebruik je dus ossenhaas. En dan ook nog ossenhaas dat zich qua vorm en formaat goed leent voor beef wellington.
Beef Wellington recept?
Een klassiek Beef Wellington recept is onder andere gemaakt door op-en-top Britse chef Gordon Ramsey. En ook collega Jamie Oliver gaat regelmatig met deze klassieker aan de haal. Onze eigen chef Ruben heeft een kookvideo gemaakt van de bereiding van Beef Wellington, kort maar krachtig en met een heerlijk eindresultaat. En wij kunnen het weten, want wij hebben 'm geproefd ;-)
Wat eet je bij Beef Wellington?
Dat is persoonlijk natuurlijk, maar zoals het een klassieke roast betaamt, mogen verse groenten natuurlijk niet ontbreken. Spruitjes met pancetta is bijvoorbeeld een heerlijk bijgerecht bij vlees. Zelfde geldt voor Haricots verts, stoofperen, aardappelgratin, roast potatoes, zoete aardappelpuree en zo kunnen we eigenlijk nog wel even doorgaan.
Welke wijn bij Beef Wellington?
Bij zo’n mooi braadstuk van rood vlees in combinatie met de paddenstoelen en de boterige smaak van bladerdeeg past onder andere een pinot noir heel goed, maar dan wel een krachtige uit de Bourgogne. Bordeaux is ook altijd goed en wat óók heel goed samengaat bij deze klassieker én goed past bij de feestdagen is een mooi gerijpte Barolo.
Beef Wellington van premium vleesrassen
Beef Wellington kan je met de premium vleesrassen zo luxe maken als je zelf wilt. Ga je voor een ‘normale’ Beef Wellington van mooie rassen zoals Aberdeen Angus of Black Angus USA? Of ga je voor een next level Beef Wellington van Australisch of Japans Wagyu? Je kan ’t zo gek maken als je zelf wilt immers.
Beef Wellington met kerst
Beef Wellington is een prachtig traditioneel gerecht voor bijzondere gelegenheden zoals kerst. Een mooi verfijnd braadstuk op tafel, wat wil je nog meer? Zoals gezegd wordt voor dit gerecht voornamelijk ossenhaas gebruikt en dat is meteen een mooie reden om dit braadstuk te maken voor bijzondere gelegenheden, zoals kerst, Thanksgiving of een familieaangelegenheid. Beef Wellington is inmiddels een ultieme kerstklassieker geworden, ook in Nederland en wordt veelvuldig gegeten met de feestdagen. Ook niet zo gek als je het een keer geproefd hebt, want het is echt een waanzinnig gerecht.
Ossenhaas voor Beef Wellington online kopen
We hebben prachtige runderbraadstukken van onder andere Black Angus en Aberdeen Angus om Beef Wellington mee te maken. Want Beef Wellington maken doe je natuurlijk gewoon zelf. Bestel je favoriete vlees en wij sturen 'm quickfrozen, met behoud van alle smaak en voedingsstoffen - naar je op, zodat je aan de slag kunt met je eigen Beef Wellington. Je kiest zelf je leverdag en als je op een doordeweekse dag voor 11.00 bestelt, kun je het dezelfde avond al in huis hebben. Houd er wel rekening mee dat dit vlees het best tot zijn recht komt, wanneer je het langzaam laat ontdooien in de koeling en vervolgens rustig op kamertemperatuur laat komen.
Ossenhaas voor Beef Wellington quickfrozen geleverd
The Butchery levert al het vlees bevroren. Bevroren? Hoor ik je denken? Zeker! Maak je vooral geen zorgen over de kwaliteit. Na binnenkomst van het vlees worden de ossenhazen namelijk direct getrimt en geportioneerd. Tournedos, chateaubriands, ossenhaaspuntjes én ossenhaas voor Wellington worden direct per stuk (of zoals ossenhaaspuntjes per portie) gevacumeerd en op een speciale manier ingevroren. Zo blijven de voedingswaarden behouden en is het kwaliteitsverlies gering. Dus als je een ossenhaas voor Beef Wellington bij Butchery bestelt, kan je ervanuit gaan dat het vlees quickfrozen geleverd wordt. Kan zo weer de vriezer in bij ontvangst! Ideaal als je zeker wilt zijn dat het vlees tijdig in huis is voor bijvoorbeeld een feest of speciaal diner..
Online Beef Wellington bestellen
Ossenhaas voor Wellington online bestellen is een fluitje van een cent! De keuze is immers reuze, want we hebben ossenhazen van fantastische rassen online staan! Wat dacht je van een wagyu ossenhaas of een ossenhaas van Black Angus? Grasgevoerd, graangevoerd; uit de buurt of uit Japan of Amerika, je vindt ’t allemaal online bij The Butchery. We weten in ieder geval zeker dat je de ossenhaas waar je naar op zoek bent bij ons zult vinden. Daarnaast is het bestelproces heel eenvoudig. Je plaatst gemakkelijk de ossenhaas naar keuze in je winkelmandje, vult je winkelmandje aan met handige producten voor de dagelijkse dis (zoals bijvoorbeeld een pondje gehakt, schnitzels of sukadelappen voor de stoof) en je plaatst je bestelling. Bij het afrekenen kan je zelf je leverdag kiezen! Voor 11 uur besteld (op een doordeweekse dag), is zelfs dezelfde avond tussen 17:00 en 22:00 uur nog in huis..
Wil je graag voor het bestellen nog wat extra advies? We vinden ’t fantastisch om je te helpen. Onze oorsprong is immers een stenen winkel (die je nog steeds in Meppel kunt vinden) waar we elke dag met liefde face to face advies geven. Nu wordt dat face to face aspect wat lastig via het internet, maar telefonisch en per mail zijn we goed te bereiken! Op werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 op het telefoonnummer 085-0408044 en je mag ons altijd mailen op info@butchery.nl