• ✔ Voor 11.00 besteld, zelfde dag in huis
  • ✔ Voor 23.59 besteld, morgen in huis
  • ✔ 100% Dierenwelzijn Garantie

Iberico buikspek zonder zwoerd

Iberico Buikspek zonder zwoerd (Panceta).

Lees meer
Opslagconditie
Diepvries / Quickfrozen
Beschikbaarheid
Niet op voorraad
Je moet nog voor € 70,00 bestellen om gratis te verzenden!

Productinformatie

Wat is Iberico Buikspek?

Iberico buikspek wordt gesneden uit, jawel - de buik van het befaamde Iberico varken, in dit geval zonder zwoerd. Het Iberico varken is van nature vetter en dat levert prachtig zacht buikspek op. Tel daar de nootachtige smaak van deze dieren bij op en je hebt met Iberico buikspek een super product voor een low & slow bereiding in handen!

Iberico vlees

Iberico vlees komt van, jawel Iberico varkens - oftewel: Cerdo Ibérico -  afkomstig uit het zuiden van Spanje. Iberico staat bekend als één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Niet zo raar ook. De varkens leven vogelbrij buiten en eten alleen maar natuurlijk voer als gras, kruiden, wortels en soms olijven. In gortdroge zomertijden worden ze bijgevoerd met graan. Maar het échte werk begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de oude kurk- en steeneiken vallen. Want juist de eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. De varkens zijn relatief klein van stuk en hebben dus een hoge concentratie vet, voornamelijk intramusculair, dus tussen de spieren. Dat verdeelt zich super door het vlees. Iberico vlees is dus kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico vlees is oprecht een klasse apart!


Bereidingswijze

Iberico Buikspek kun je wat ons betreft maar op één manier klaarmaken, namelijk low & slow. Dan komt dit prachtvlees het allerbest tot z'n recht...


Butcher's Notes

Normaal gesproken houd ik ervan om buikspek te marineren met bijvoorbeeld five spices en hoewel dat bij dit vlees uiteraard ook lekker is, is het niet per se nodig. Iberico buikspek is namelijk kruidig en heel rijk aan smaak van zichzelf en heeft ook nog eens een supermooie structuur. Moet je dus de tijd voor nemen bij de bereiding, maar verder vooral niet teveel aan zitten!


Wat vind je van dit product?