Kagoshima Selection JAP

Kagoshima Selection JAP

Bekijken als Grid List

28 Items

per pagina
Oplopend sorteren
 1. Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
  Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
 2. Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12
  Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12
 3. Wagyu Burgers Australie/Japan A5
  Wagyu Burgers Australie/Japan A5
 4. Wagyu hotdogs Wagyu Hotdogs Kagoshima
  Wagyu Hotdogs Kagoshima
Bekijken als Grid List

28 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Japans Kagoshima Wagyu A5 BMS12

Liefhebbers weten het: Wagyu behoort tot het meest exclusieve rundvlees ter wereld. In Wagyu zijn echter nog wel veel gradaties aan te brengen. Het ras vindt zijn oorsprong in Japan. Letterlijk vertaald betekent Wagyu dan ook Japanse koe (Wa = Japan, Gyu = koe). The real deal Wagyu komt dan ook uit Japan en mag nog maar sinds kort geexporteerd worden. Bovendien worden er vanuit de Japanse Meat Grading Association hele strenge eisen gesteld Het is superexclusief en heeft een ongekende marmering. De Japanse Black uit Kagoshima A5 BMS12 en A4 BMS8+ zijn dan ook absoluut top of the bill. Wij vinden dit een van de mooiste en meest exclusieve wagyu rassen beschikbaar.

De Japanese Meat Grading Association kent Wagyu met onderstaande scores een bepaalde waarde toe.

 • Grade A1: Lage – marble score 1
 • Grade A2: Onder gemiddeld – marble score 2
 • Grade A3: Gemiddeld – marble score 3 tot 4
 • Grade A4: Goed – marble score 5 tot 7
 • Grade A5: Excellent – marble score 8 tot 12

Daarnaast wordt er ook nog een onderscheid gemaakt in genetica score. Volbloed Wagyu en is dus FB (Full Blood). Dat is het vlees dat wij op The Butchery verkopen. Overige scores zijn:

F1 1/2 50.00% Wagyu
F2 3/4 75.00% Wagyu
F3 7/8 87.50% Wagyu
F4 15/16 93.75% Wagyu
F5 31/32 96.88% Wagyu
F6 63/64 98.44% Wagyu
F7 127/128 99.22% Wagyu
F8 255/256 99.61% Wagyu
F9 511/512 99.80% Wagyu
F10 1023/1024 99.90% Wagyu
FB 100/100 100.00% Wagyu Full Blood Wagyu

Tot slot wordt het vlees beoordeeld op de volgende aspecten:
> Kleur en helderheid van het vlees
> Stevigheid en textuur van het vlees
> Kleur en kwaliteit van het vet

Wanneer ieder element beoordeeld is, krijgt het karkas de definitieve gradatie toegewezen. 

Wagyu Katsu Sando 

Wel eens gehoord van Wagyu Katsu Sando? Ook wel bekend als de duurste sandwich ter wereld. In Japan is katsu sando een bekend gerecht van varkensfilet in panko met katsu sando saus en daarop maakte de befaamde chef Hisato Hamado van de even befaamde Wagyu Mafia een - inmiddels - wereldberoemde variant. Mét Japans A5 Wagyu. Gefrituurd in panko met saus tussen een sandwich. Durf jij het aan? Dan hieronder een video met Katsu Sando zonder panko jasje. Wil je all the way mét panko? Dan hebben we ook nog een Wagyu Katsu Sanso recept voor je uitgeschreven. Wij maakten 'm met een Japanse A5 Wagyu entrecote, maar tournedos of ribeye kan ook heel goed. Kwestie van smaak!

Kagoshima Wagyu steak

Van Kagoshima runderen vind je op The Butchery diverse Wagyu steaks. Entrecote A5 BMS12 en A4 BMS8, ribeye A5 BMS 12, picanha en ossenhaas hebben we onder andere in huis van Japans Wagyu uit Kagoshima. Daarnaast hebben we een assortiment van Australisch Wagyu (BMR 8+) dat nog iets groter is. Dat vlees is dan ook iets laagdrempeliger dan Japans Wagyu vlees. Tot slot hebben we steaks van een nóg exclusiever ras: Kiyoto Miyabi Beef

Wagyu Katsu Sando 

Wel eens gehoord van Wagyu Katsu Sando? Ook wel bekend als de duurste sandwich ter wereld. In Japan is katsu sando een bekend gerecht van varkensfilet in panko met katsu sando saus en daarop maakte de befaamde chef Hisato Hamado van de even befaamde Wagyu Mafia een - inmiddels - wereldberoemde variant. Mét Japans A5 Wagyu. Gefrituurd in panko met Japanse saus tussen een sandwich. Durf jij het aan met dit exclusieve vlees? Dan hieronder een video met Katsu Sando zonder panko jasje. Wil je all the way mét panko? Dan hebben we ook nog een Wagyu Katsu Sanso recept voor je uitgeschreven. Geloof ons, ga je lekker vinden! Wij maakten 'm met een Japanse A5 Wagyu entrecote, maar tournedos of ribeye kan ook heel goed. Kwestie van smaak...

 

Kagoshima Wagyu kopen

Japans Wagyu kopen doe je het best online, want dit exclusieve rundvlees vind je niet op elke hoek van de straat. Op The Butchery vind je Kagoshima Japanese Black A5 BMS, A4 BMS8+, het superexclusieve Kyoto Myabi Wagyu A5+BMS12+ en een breed assortiment Australisch Wagyu BMS8. Je krijgt je bestelling quickfrozen geleverd, dus binnen het uur op extreem lage temperatuur ingevroren met optimaal kwaliteitsbehoud. We leveren door heel Nederland van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 - 22.00. Je kunt zelf je leverdag kiezen en als je voor 11.00 bestelt, heb je je Wagyu beef dezelfde avond nog in huis. Wagyu beef kopen online is dus een fluitje van een cent.