Met vaderdag vliegen de dikke vette steaks je om de oren, maar met Moederdag zijn het voornamelijk ontbijtjes die de revue passeren. Oók heel lekker, maar waarom niet en/en? Iedereen weet: liefde gaat door de maag.  Een uitgelezen kans om culinair uit te pakken dus. Thuis uit eten! Hier wat inspiratie voor een menu.

Moederdag Ontbijt

Een ontbijtje op bed hoort éigenlijk wel een beetje bij moederdag. Samen met de kids de keuken in om iets lekkers te maken om de zogenaamd nietsvermoedende mams (die verplicht in bed moet blijven) mee te verrassen. Een goed begin is het halve werk en als je dan óók nog iets met iets origineels aan komt zetten is het 100% scoren. Geen inspiratie? Wij hebben een paar easy peasy fijne ontbijtjes voor je.

Bonuts 

Bonuts? Yep. Dat zijn donuts omwikkeld met spek. Supersimpel en superdoeltreffend, want zoet en zout is the perfect foodpairing. Top 'm af met een homemade chilijam en je gaat 100% indruk maken. 

Bekijk Recept >>

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes

Alles wat homemade is scoort, want extra moeite = extra punten. En zelfgemaakte saucijzenbroodjes zijn in principe grote stappen snel thuis. Want helemaal niet zo moeilijk te maken en saucijzenbroodjes... wie wordt daar niet blij van? Ook een dikke aanrader voor een willekeurige brakke dag, maar dat spreekt eigenlijk wel voor zich ;-)

Bekijk Recept >>

Moederdag Diner

Heb je alvast indruk gemaakt met een uitgebreid ontbijt? Dan verwacht ze vast geen diner erachteraan. Hieronder wat inspiratie, maar kijk vooral ook even op de receptenpagina voor nog veel meer recepten.

Voorgerecht – Carpaccio

Houdt moeders van carpaccio? Da’s makkelijk, want met deze carpaccio heb je zonder enige moeite iets lekkers op tafel. In onderstaande video zie je namelijk hoe je heel eenvoudig deze klassieker op tafel zet! En carpaccio bestellen doe je hier >> Bekijk Carpaccio

Tussengerecht – Gyoza van Pulled Beef

Oké, dit recept vergt wat werk en kan makkelijk weggelaten worden. Aan de andere kant. Een beetje moeite kan geen kwaad en wellicht kun je de zaterdag alvast de keuken in duiken met de kids. Want MAN, deze gyoza’s zijn een potje lékker!

Bekijk Recept