Met vaderdag vliegen de dikke vette steaks je om de oren, maar met Moederdag zijn het voornamelijk ontbijtjes die de revue passeren. Oók heel lekker, maar waarom niet en/en? Iedereen weet: liefde gaat door de maag.  Een uitgelezen kans om culinair uit te pakken dus. Thuis uit eten! Hier wat inspiratie voor een menu.

Moederdag Ontbijt

Een ontbijtje op bed hoort éigenlijk wel een beetje bij moederdag. Samen met de kids de keuken in om iets lekkers te maken om de zogenaamd nietsvermoedende mams (die verplicht in bed moet blijven) mee te verrassen. Een goed begin is het halve werk en als je dan óók nog iets met iets origineels aan komt zetten is het 100% scoren. Geen inspiratie? Wij hebben een paar easy peasy fijne ontbijtjes voor je.

Bonuts 

Bonuts? Yep. Dat zijn donuts omwikkeld met spek. Supersimpel en superdoeltreffend, want zoet en zout is the perfect foodpairing. Top 'm af met een homemade chilijam en je gaat 100% indruk maken. 

Bekijk Recept >>

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes

Alles wat homemade is scoort, want extra moeite = extra punten. En zelfgemaakte saucijzenbroodjes zijn in principe grote stappen snel thuis. Want helemaal niet zo moeilijk te maken en saucijzenbroodjes... wie wordt daar niet blij van? Ook een dikke aanrader voor een willekeurige brakke dag, maar dat spreekt eigenlijk wel voor zich ;-)

Bekijk Recept >>

Moederdag Diner

Heb je alvast indruk gemaakt met een uitgebreid ontbijt? Dan verwacht ze vast geen diner erachteraan. Hieronder wat inspiratie, maar kijk vooral ook even op de receptenpagina voor nog veel meer recepten.

Voorgerecht – Carpaccio

Houdt moeders van carpaccio? Da’s makkelijk, want met deze carpaccio heb je zonder enige moeite iets lekkers op tafel. In onderstaande video zie je namelijk hoe je heel eenvoudig deze klassieker op tafel zet! En carpaccio bestellen doe je hier >> Bekijk Carpaccio

Tussengerecht – Gyoza van Pulled Beef

Oké, dit recept vergt wat werk en kan makkelijk weggelaten worden. Aan de andere kant. Een beetje moeite kan geen kwaad en wellicht kun je de zaterdag alvast de keuken in duiken met de kids. Want MAN, deze gyoza’s zijn een potje lékker!

Bekijk Recept

Hoofdgerecht – Tournedos in sambal jus 

Ladysteak. Het is misschien een inkopper, maar één van onze hardlopers is en blijft tournedos en als je van pittig houdt, hebben we een heel fijn recept voor je. Ook als je niet van pittig houdt trouwens, want je kunt de sambal weglaten en dan heb je evengoed een heerlijke jus. 

Bekijk recept

Is Moeders een fijnproever die altijd al eens A5 Wagyu heeft willen proberen? Dat komt dan extra goed uit. Alleen het beste is immers goed genoeg voor mama en dat zit met onze Kagoshima Selection A5 BMS12 Japans Wagyu zeker weten goed.

OF

Hoofdgerecht - Pokébowl met Wagyu shabu shabu

Het was een tijd lang een enorme trend, maar inmiddels heeft de pokebowl wel bewezen een blijver te zijn. Snappen we helemaal! Dit recept is niet al te ingewikkeld te maken en toch echt een feestje op je bord.

Bekijk Recept

Nagerecht - Chocolate Brownie met shabu shabu

Nog zo'n showstopper: chocolade brownie met shabu shabu, foodpairing to the max! Het zoete van chocolade en het zoute van buikspek. Love it! Wij houden van het combineren van smaken, want verandering van spijs doet eten, toch? En de combi is een stuk minder spannend dan het lijkt, want de smaken zijn wat ons betreft volledig in harmonie.

Bekijk recept

Nagerecht – Aardbeien met merengue en slagroom

Aardbeien met merengue en slagroom in een feestelijk glas: Blaadje munt erover om af te garneren en klaar ben je. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Deze combi is golden, dus dan kun je je energie mooi steken in de rest van het menu.

Toegift – Espresso Martini

Voor de liefhebber, een mooie bonus! Anders dan de naam doet vermoeden, zit er geen martini in een espresso martini. Deze Spaanse topper is namelijk een cocktail op basis van koffielikeur, vodca en espresso en ijsklontjes. Voor 1 cocktail kun je bijvoorbeeld gebruiken: barmaatje/30 ml koffielikeur  (bijvoorbeeld Tia Maria of Quarante Y Tres), barmaatje/30 ml vodca, een goede straffe espresso en 2 ijsklontjes. Dat doe je samen in een blender en mix je tot er een mooie schuimlaag ontstaat. Uitschenken in een mooi martiniglas en als je het écht profi wilt aanpassen maak je het af 3 koffieboontjes. Echt. Er gaat bij ons geen etentje voorbij zonder dat we die met deze heerlijkheid afsluiten.

Goed, uiteindelijk is dit menu natuurlijk puur ter inspiratie. Over smaak valt niet te twisten, dus vind je het niks, dan vind je het niks. We hebben nog veel meer recepten online staan, waar je je eigen menu uit kunt samenstellen!