Moederdagcadeau

Met vaderdag vliegen de dikke vette steaks je om de oren, maar met Moederdag zijn het voornamelijk ontbijtjes die de revue passeren. Oók heel lekker, maar waarom niet en/en? Iedereen weet: liefde gaat door de maag.  Een uitgelezen kans om culinair uit te pakken dus. 

Naast de lekkerste ontbijtjes die voorbij komen met moederdag, zien we ook steeds meer dat de moederdagdiners in opkomst zijn. Je kan 't met zo'n diner net zo gek maken als je zelf wilt én weet dat moeders het extra waardeert als er zo voor haar uitgepakt wordt. 

Dit jaar hebben we daarom een mooi moederdagpakket samengesteld. Mocht dit niet helemaal je ding zijn, hebben we ook een mooi menu bedacht, dat je verderop kan lezen. Bekijk ook vooral even de aanbiedingen van deze week, we hebben immers allemaal moederdagfavorieten in de aanbieding!

Culinaire groet,

Bert Jan Lantinga

Pasen vlees: een paashammetje of lamsvleesPasen vlees: een paashammetje of lamsvlees

Ladysteaks

Moederdagpakket

Dit jaar geen bloemen of parfum. Verras je moeder met iets waar ze écht blij van wordt: een goed stuk vlees. Ons Moederdagpakket is perfect voor een avondje samen aan tafel. Of je nu met z’n tweeën, vieren of zessen bent – jij zorgt voor het gezelschap, wij regelen het diner. Hoef jij 't alleen nog maar klaar te maken!

Op het menu: flinterdunne carpaccio van Blonde d’Aquitaine, vers wit stokbrood met smeuïge Toscana kruidenboter, en als hoofdgerecht een boterzachte tournedos van Aberdeen Angus met onze culinaire tijmjus. Pure verwennerij, zonder poespas.

Schenk een goed glas wijn in, zet je moeder in het zonnetje en steek die kaarsen maar aan. Dit wordt een avond om te onthouden.

Verkrijgbaar voor 2, 4 of 6 personen.

Moederdag pakket ❤️ voor 2 personen
check-circle Zaterdag in huis
59,00

Twee manieren om carpaccio te serveren

In ons Moederdagpakket zit prachtige carpaccio van Blonde d’Aquitaine. Flinterdun gesneden, puur natuur. Maar dan ben jij aan zet. Want liefde gaat door de maag – en een écht goede carpaccio serveer je niet zomaar.

Chef Ruben laat je in deze video zien hoe je er twee kanten mee op kunt: klassiek of juist verrassend. Houd je het traditioneel met rucola, Parmezaan en truffelmayonaise? Of ga je voor de ‘bol carpaccio’ – een echte blikvanger op tafel, gevuld met romige burrata en verse kruiden?

Welke stijl je ook kiest, het draait allemaal om de juiste balans: het zachte vlees, het frisse zuur, een beetje crunch en een lik romigheid. Ruben laat stap voor stap zien hoe je van een simpel bord vlees een verfijnd voorgerecht maakt dat indruk maakt.

Dus: zet de video klaar, haal die paar verse ingrediënten in huis en maak er wat moois van. Want als je dan toch de keuken in duikt voor je moeder, dan liever goed.

Bekijk de video en kies jouw stijl. Klassiek of creatief? Jij bent de chef.

Moederdagdiner menu

 

Voorgerecht

Je kunt natuurlijk voor 'makkelijk' gaan met het voorgerecht en de carpaccio van de video hierboven op tafel slingeren. Scoor je ongetwijfeld punten mee! Wil je liever wat meer moeite doen voor 't hoofdgerecht, kan je kijken naar een amuse van Wagyu met cassave. Gelijk een mooie kans om eens kennis te maken met Japans Wagyu: bijzonder intens en kostbaar vlees. Om Wagyu te ervaren, hoef je immers geen hele steak weg te werken (maar mag natuurlijk wel). Zo'n amuse is dan perfect om kennis te maken met dit bijzondere vlees. 

Wagyu toch wat te kostbaar? Wat dacht je dan van steak tartaar van diamanthaas met brioche brood, dragonmayonaise, cornichons, amsterdamse uitjes én sjalot? Klinkt waanzinnig toch? Bekijk hier diamanthaas

Tussengerecht

Met zo'n eigen gemaakt diner, kan je 't zelf zo gek maken als je zelf wilt! Voeg dus gerust een extra gang toe, of haal 't tussengerecht er juist af. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van Gyoza van Pulled Beef? Oké, dit recept vergt wat werk en kan makkelijk weggelaten worden. Aan de andere kant. Een beetje moeite kan geen kwaad en wellicht kun je de zaterdag alvast de keuken in duiken met de kids. Want MAN, deze gyoza’s zijn een potje lékker! 

Bekijk recept

Een tussengerechtje dat het altijd goed doet, is een huisgemaakt soepje. Hoef je natuurlijk niet helemaal zelf te maken. Onze koks zijn al flink aan de slag geweest om een mooi gevarieerd assortiment online te kunnen zetten. Zit dus ongetwijfeld wat voor je bij! 

Bekijk hier soepen

Hoofdgerecht

Over de verschillende opties voor hoofdgerechten voor moederdag kunnen we uren praten. We hebben immers onwijs veel mooie recepten online staan, waar je menig moeder intens gelukkig mee kan maken. Dus hier een aantal voorbeelden, maar mocht je niet overtuigd zijn, kijk dan vooral tussen al onze recepten! 

Ladysteak. Het is misschien een inkopper, maar één van onze hardlopers is en blijft tournedos en als je van pittig houdt, hebben we een heel fijn recept voor je: Tournedos in sambal jus. Ook als je niet van pittig houdt trouwens, want je kunt de sambal weglaten en dan heb je evengoed een heerlijke jus. > Bekijk hier het recept!

Ladyburger. Een broodje hamburger is áltijd goed. Waar je de meest reusachtige broodjes burgers op de socials voorbij ziet komen voor de mannen, houden we 't met een ladyburger graag wat meer bescheiden. Speciaal voor de minder grote eters hebben we ook wat kleinere burgerbuns (mini burgerbun brioche)  in ons assortiment en lichtere burgers (100 gram ipv 140 gram)

 

Nagerecht & toegift

Een écht showstopper: chocolade brownie met shabu shabu, foodpairing to the max! Het zoete van chocolade en het zoute van buikspek. Love it! Wij houden van het combineren van smaken, want verandering van spijs doet eten, toch? En de combi is een stuk minder spannend dan het lijkt, want de smaken zijn wat ons betreft volledig in harmonie.

Aardbeien met merengue en slagroom in een feestelijk glas: Blaadje munt erover om af te garneren en klaar ben je. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Deze combi is golden, dus dan kun je je energie mooi steken in de rest van het menu.

Voor de liefhebber, een mooie bonus! Anders dan de naam doet vermoeden, zit er geen martini in een espresso martini. Deze Spaanse topper is namelijk een cocktail op basis van koffielikeur, vodca en espresso en ijsklontjes. Voor 1 cocktail kun je bijvoorbeeld gebruiken: barmaatje/30 ml koffielikeur  (bijvoorbeeld Tia Maria of Quarante Y Tres), barmaatje/30 ml vodca, een goede straffe espresso en 2 ijsklontjes. Dat doe je samen in een blender en mix je tot er een mooie schuimlaag ontstaat. Uitschenken in een mooi martiniglas en als je het écht profi wilt aanpassen maak je het af 3 koffieboontjes. Echt. Er gaat bij ons geen etentje voorbij zonder dat we die met deze heerlijkheid afsluiten.

Goed, uiteindelijk is dit menu natuurlijk puur ter inspiratie. Over smaak valt niet te twisten, dus vind je het niks, dan vind je het niks. We hebben nog veel meer recepten online staan, waar je je eigen menu uit kunt samenstellen!

Recepten voor een perfecte moederdagcadeau

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
Recept bekijken Bekijk

Meest gekocht
Kreeftstaart Canada Kreeftenstaart Canada
check-circle Zaterdag in huis
Normale prijs 39,99 35,99
kipschnitzel scharrel
check-circle Zaterdag in huis
Normale prijs 9,99 8,99
Burgerbun brioche green
check-circle Zaterdag in huis
2,99