Burgers

Burgers

Bekijken als Grid List

Items 1-15 van 40

per pagina
Pagina
Oplopend sorteren
 1. Black angus burger puur

  Black Angus burger Classic (puur)

  € 9,99 (4x 140 gram)

  Morgen in huis

 2. Bizon burgers

  Bizon burgers

  € 19,99 (4x 140 gram)

  Morgen in huis

 3. Black Angus burger - cheddar/jalapeno

  Black Angus burger - cheddar/jalapeno

  € 9,99 (4x 140 gram)

  Morgen in huis

 4. Iberico burger

  Iberico Burger

  € 7,99 (4x 140 gram)

  Morgen in huis

 5. Rubia Gallega burgers

  Rubia Gallega Burgers

  € 9,99 (4x 140 gram)

  Morgen in huis

 6. Wagyu Burgers Australie/Japan A5

  Wagyu Burgers Australie/Japan A5

  € 29,99 (4x 140 gram)

  Morgen in huis

 7. mini hamburgers

  Rubia Gallega Mini Hamburgers

  € 7,99 (8x 35 gram)

  Morgen in huis

 8. Black Angus burger - rozemarijn/oregano

  Black Angus burger - rozemarijn/oregano

  € 9,99 (4x 140 gram)

  Morgen in huis

 9. kalfsburger

  Kalfsburger

  € 9,99 (4x 140 gram)

  Morgen in huis

 10. Black Angus burger - mozzarella/basilicum/zontomaat

  Black Angus burger - mozzarella/basilicum/zontomaat

  € 9,99 (4x 140 gram)

  Morgen in huis

 11. Black Angus burger - old Amsterdam/mosterdzaadjes

  Black Angus burger - old Amsterdam/mosterdzaadjes

  € 9,99 (4x 140 gram)

  Morgen in huis

 12. Black Angus burger - gorgonzola/veenbes

  Black Angus burger - gorgonzola/veenbes

  € 9,99 (4x 140 gram)

  Morgen in huis

 13. Hamburger Blonde d'Aquitaine

  Hamburger Blonde d'Aquitaine

  € 7,99 (4x 140 gram)

  Morgen in huis

 14. Black Angus burger - ras al hanout

  Black Angus burger - ras al hanout

  € 9,99 (4x 140 gram)

  Morgen in huis

 15. Black Angus burger - pistache/cacao/chili

  Black Angus burger - pistache/cacao/chili

  € 9,99 (4x 140 gram)

  Morgen in huis

Bekijken als Grid List

Items 1-15 van 40

per pagina
Pagina
Oplopend sorteren

Wat is een hamburger?

Een hamburger:  bijna elke vleeseter houdt ervan. Maar wat is een hamburger nu eigenlijk precies? Dit stukje vlees is wereldwijd zo ingeburgerd dat je bijna zou denken dat het kant-en-klaar gesneden wordt uit een koe of een varken. Is natuurlijk niet zo. Volgens Wikipedia is een hamburger een schijf gebakken of gegrild vlees, meestal rundergehakt. Wat kort door de bocht wellicht, maar het is wel wat het is. Des te belangrijker dus het vlees dat hiervoor wordt gebruikt. Want in burgers zijn nogal wat gradaties aan te brengen. Een burger van de Mac of Burgerking heeft een grote achterban, maar is geenszins te vergelijken met een dikke vette Black Angus burger van 200 gram. En waar de ene burger machinaal wordt geperst, wordt een écht goede hamburger natuurlijk ambachtelijk bereid. Hoe dan ook: een hamburger is een ingeburgerd stukje vlees waar je alle kanten mee op kunt. Wij houden van de mogelijkheden van dit mooie vlees en met meer dan 15 verschillende soorten premium burgers is The Butchery één van dé burgerspecialisten van Nederland.

Waar komt de naam hamburger vandaan?

Of waar we eigenlijk benieuwd naar waren: heeft de hamburger íets te maken met de gelijknamige Duitse stad Hamburg. Ja dus! Duitse zeelieden zouden voor het eerst burgers vanuit de Oostzeehavens naar Hamburg hebben meegebracht. Daar sloegen de ronde schijven in als een bom en al snel werd dit vlees op grote schaal geproduceerd. Emigranten uit Hamburg namen deze hit vervolgens mee naar de VS, waar de burger – in eerste instantie onder de naam Hamburger Beefsteak - werd omarmd. Pas later werd dit ingekort naar hamburger. Inmiddels zijn er allerlei verbasteringen op deze benaming en is de burger een begrip an sich geworden. Cheeseburger, groenteburger, fishburger enzovoort: het kan allemaal! Net zoals Black Angus burger, angus burger, beefburger, wagyuburger, etc. Het is maar net welke basis je gebruikt. Onze slagers houden enorm van experimenteren met dit mooie vlees en daar onstaan de mooiste smaken en blends uit. Zo hebben we prachtige wagyu burgers (50% Japans/50% Australisch) en meer dan 15 verschillende smaken USA Black Angus burgers.

Foodpairing met burgers

Omdat Black angus beef zich zo mooi leent voor foodpairing, zijn onze slagers vol passie aan de gang gegaan met mooie smaakcombinaties. Cheddar/Jalopeno, espresso/roze peper, mozzerella/basilicum/tomaat, eekhoorntjesbrood/truffel, mosterd Old Amsterdam burgers: slechts een kleine greep uit de waanzinnige Black Angus burgers die onze slagers hebben samengesteld. Wil je dus eens een out-of-the-box hamburger bestellen?

Ook hebben we op verzoek sinds kort allerlei Oosterse varianten, die het heel goed doen op de BBQ, maar ook de dagelijkse maaltijd enorm kunnen opleuken. Je AVG wordt toch ineens een stuk feestelijker met een Thai Red Curry-, rendang- of tikka massala burger? Daarnaast zijn de cheddar/jalopeno burgers en mosterd/ Old amsterdam burgers zijn absolute bestsellers. En terecht, want ze zijn echt heerlijk! Zonder al teveel moeite maak je hier een extreem lekkere maaltijd of lunch mee! Goed hamburger broodje, wat lekkere toppings, een sausje naar keuze en klaar ben je!

Black Angus burger

Zoals gezegd werken we bij The Butchery veel met USA Black Angus beef. Een 100% certified USA Black Angus burger: wat ons betreft the real American deal onder de burgers. Beefburgers met hoofdletter B. Een Angus burger is namelijk heerlijk mals en sappig, mede dankzij de mooie marmering van dit waanzinnige runderras. Onze Black Angus burger worden uiteraard in eigen slagerij gemalen en gemaakt tot burgers van zo'n 140 gram per stuk. Mooie grote jongens dus! Daar weten de liefhebbers wel raad mee. Super op de bbq, maar ook heerlijk in de pan.

Onze Angus burger komt van Noord-Amerikaanse Black Angus runderen, volgens velen crème de la crème als het gaat om rundvlees. Rundvlees zoals rundvlees bedoeld is: natuurlijk en zonder kunstmatige toevoegingen. Veehouders van raszuiver Black Angus USA volgen de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’; een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De USA Black Angus runderen grazen op uitgestrekte weiden en worden dus volledig natuurlijk grootgebracht met gras, kruiden en alles wat de natuur te bieden heeft. Kost wat tijd, maar dan heb je wat. 

Burger recept

We zijn het al: burgers zijn er in alle soorten en maten en je kunt er alle kanten mee op. Eén recept voor een burger kunnen we er dus onmogelijk uitfilteren. Ieder z'n smaak immers. De Butchey Burger Battle die we afgelopen zomer hebben gehouden was daar het bewijs van. De meest waanzinnige burgercreaties passeerden de revue. Broodje hamburger surf en turf met octopus. Homemade steamed buns met Oosterse varianten, tacoburgers: alles kwam voorbij. Binnenkort vind je op onze blog alle burgers nog eens in het kort voorbij komen. Ter inspiratie! Hieronder een kleine compilatie...

Hamburger online bestellen?

Een goede burger: wie houdt er niet van? Wij wel. Heel veel zelfs. Een goede burger gaat er altijd in en ook fijn: een hamburger leent zich voor elke gelegenheid. Een burger op de BBQ is heerlijk, maar een fijne burger bij je (magere) doordeweekse maaltijd is natuurlijk ook top. Hamburgers zijn er in alle soorten en maten en de kwaliteit kan veel verschillen. Kies je voor kwalitatieve rundvleesrassen, dan weet je zeker dat je sappig vlees hebt van dieren die een fijn leven hebben gehad. Bestel je burger online bij The Butchery en je krijgt gegarandeerd eerlijk en kwalitatief rundvlees thuisgeleverd!

Burger kopen online?

Hoe werkt dat dan? Simpel! Je kiest je favoriete burgers, gooit ze in de winkelwagen en n plaatst je bestelling. Als je dat voor 11u doet, kun je ze dezelfde dag al in huis hebben, maar je kunt ook een andere dag kiezen. De leverdatum bepaal je namelijk zelf. Je ontvangt je hamburgers quickfrozen, dus met optimaal behoud van smaak, structuur en voedingswaarden. Kunnen zo de vriezer in. Toch handig om altijd in huis te hebben?