Cheddar/Jalapeno Burger Bagels

Ingredienten

4 Personen
4 Cheddar Jalapeño Black Angus burgers
4 Bagels
100 gram Cheddar kaas (zelf raspen of geraspt kopen)
50 gram Jong belegen kaas (zelf raspen of geraspt kopen)
Paar plakjes Ingemaakte jalapeño per burger
Groene Jalapeño relish (Santa Maria)
Klontje Boter
Lik Mayonaise
EL Bloem
100-150 ml Melk
IJsbergsla

Bereidingswijze

Onze Cheddar/Jalapeno burgers behoren al sinds jaar en dag tot onze hardlopers en wij snappen natuurlijk wel waarom. De burgers worden in eigen slagerij gemaakt van USDA Prime Black Angus beef en wel door onze Meester Worstmaker Henri van Heerde en zijn team. Onze slagers zijn dol op foodpairing en komen met de meest heerlijke burgersmaken. En hoewel cheddar/jalapeno best een bekende smaakcombi is, hebben de jongens een prachtige balans gevonden in deze klassieker. Dikke aanrader, ook volgens Siebe Grijpma van @bbqmoods die de cheddar & jalapeno op eigen wijze nog wat oplichtte met een cheddar kaassaus en jalapeno relish. Serveren op een bagel is volgens Siebe overigens ook een aanrader, dus let's go! 

Oh en tip: probeer ook eens onze cheddar/jalapeno worstjes. Die zijn eveneens meer dan de moeite waard! Als snack of bij de AVG.

Samenvatting Cheddar/Jalapeno Burger Bagels

  • directe bereiding
  • Dome temperatuur 225 graden Celsius
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Bereidingstijd: 15 minuten

Voorbereiding Cheddar/Jalapeno Burger Bagels 

Bereid de BBQ voor op directe hitte en zorg eventueel voor een indirecte zone. Soms gaat het wat te hard of komt er wat kaas uit de burgers en we willen de bagels ook even bruinen! Stel de BBQ in op ongeveer 225 graden.

Als je afbak bagels hebt, bak ze dan alvast af in de oven.

Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, doe in een schaaltje en zet weg in de koelkast. Deze sla doen we straks op het broodje, onder de burger en zorgt voor de crunch als je een hapje neemt.

Rasp de Cheddar en Jong belegen kaas en doe deze ook in een schaaltje. De kaas gaat straks in het sausje dat we over de burger scheppen als hij klaar is en zorgt voor de extra rijke Cheddar kick.

Bereiding Cheddar Kaassaus

De cheddar kaassaus maken we het liefst vlak voordat we gaan grillen. Smelt een klontje (room)boter in het steelpannetje. Laat de boter niet bruin worden, maar zorg wel dat hij niet meer schuimt. We voegen ongeveer een eetlepel bloem toe en roeren deze met de garde door de boter. Zorg ervoor dat het niet aanbrandt, maar het moet wel blijven bakken. Als je de bloem niet even meebakt (let op je moet hem meebakken zonder bruin te laten worden) krijgt je saus een melige smaak. Heb je de bloem een paar minuutjes meegebakken met de boter, dan voegen we de melk toe. Doe dat beetje bij beetje terwijl je het met de garde roert. Voeg melk toe tot je saus net iets dunner is dan de uiteindelijk gewenste dikte.

Als je saus goed op dikte is, voeg dan de geraspte kazen toe, hierdoor wordt je saus weer wat dikker. Roer deze er ook met de garde doorheen. Als de kaas erin zit gooien we de hamburgers op de grill. Hou de kaassaus wel warm en roer af en toe door, zorg dat de kaas volledig gesmolten is en je een gladde saus hebt. Als hij te dik wordt voeg je wat melk toe.

Bereiding Cheddar/Jalapeno Burgers Cheddar Jalapeno Burgers

Haal de hamburgers uit de verpakking. Als je BBQ op temperatuur is leg je ze op je rooster boven de kooltjes (directe hitte). Ik gebruikte een Gietijzeren rooster maar een RVS rooster gaat natuurlijk ook prima! Sluit het deksel en laat de worstjes een minuut of 2 grillen.

Na 2 minuten draaien we de burgers een kwartslag zodat we een mooi ruitpatroon van het hete grillrooster krijgen.

Snij de Bagels doormidden en leg ze met de snijkant op je grill rooster. Als je een knapperig korstje op je broodje hebt voegt dat een extra sensatie toe bij het eten van je broodje hamburger! Zorg ervoor dat het brood niet aanbrandt, dat gaat erg snel namelijk!

Als de burgers nog eens 1,5 minuten hebben gelegen draaien we de burgers om en zorgen we ook voor een mooi ruitpatroon op de andere kant. Je kunt nu ook met de kernthermometer de interne temperatuur meten. Deze kwaliteitshamburgers eet je bij voorkeur lekker rosé dus bij een graadje of 48 haal je de burgers eraf, laten we ze even rusten en dan gaan we het broodje bouwen.

Serveren van de cheddar jalapeno burger bagels

Leg de onderkant van een bagel voor je en smeer er een lik mayonaise op. Dit zorgt voor een extra rijke smaak en een luxe mondgevoel. Daarop leg je een flinke hand van je sla reepjes. Hierop doen we wat Jalapeñorelish, die heeft een zuurtje en dat past perfect bij de volle smaken van de Angus burger en cheddar kaassaus. Dan leggen we er een Cheddar Jalapeño Black Angus burger op. Op de burger doen we een paar plakjes ingemaakte Jalapeño en daarover scheppen we een flinke lepel (of 2) van de kaassaus (je mag ook de jalapeño op de kaassaus leggen natuurlijk). Als laatste plaatsen we de bovenkant van de bagel en is de Cheddar Jalapeño Black Angus Bagel Burger klaar om op te dienen.

Cheddar jalapeno burgers

ENJOY!

 Bekijk hier de cheddar/jalapeno burgers