Staartstuk - Picanha kopen of online bestellen? | Butchery.nl

Picanha / Staartstuk

Picanha / Staartstuk

 • ✔ Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
 • ✔ Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
 • ✔ Kies zelf je leverdag
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Picanha Black Angus USA

  Picanha / staartstuk Black Angus USA

  € 51,99
  x
 2. Picanha Rubia Gallega

  Picanha Rubia Gallega

  € 62,99
  x
 3. Picanha Aberdeen Angus

  Picanha Aberdeen Angus

  € 41,99
  x
 4. Kalfspicanha (biologisch gehouden)

  Kalfspicanha (biologisch gehouden)

  € 51,99
  x
 5. Gyu Shabu Shabu Picanha Wagyu Kagoshima A5+ BMS12

  Gyu Shabu Shabu Picanha Wagyu Kagoshima A5+ BMS12

  € 39,99
  x
 6. Picanha (staartstuk) Blonde d'Aquitaine

  Picanha (staartstuk) Blonde d'Aquitaine

  € 50,99
  x
 7. Japanse wagyu Picanha

  Japans Wagyu Picanha Kagoshima A5+ BMS12

  € 299,99
  x
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Wat is Picanha / staartstuk? 

Picanha is een absolute BBQ klassieker in Brazilië en staat in Nederland ook wel bekend als staartstuk. Het vlees zit namelijk aan het verlengde van de platte bil, oftewel de achtervoet, net onder de staart. Hier geldt: hoe meer naar de punt, hoe zachter het vlees. Uit een rund kunnen twee staartstukken worden gesneden, een rund heeft immers maar twee billen. In typische vleeslanden zoals Amerika, Argentinië en Brazilië is Picanha – oftewel staartstuk – misschien wel het nummer één barbecue vlees. In Europa werd dit vlees lange tijd behoorlijk ondergewaardeerd, maar tegenwoordig wordt dit op-en-top BBQ vlees gelukkig wel op waarde geschat. Meer dan terecht! Picanha / staartstuk is heerlijk mals vlees, fijn van draad en supervol van smaak. Het vlees heeft aan één kant een karakteristieke vetlaag, wat ervoor zorgt dat het sappig blijft en bovendien veel smaak afgeeft. Idealiter bak je Picanha mooi op die vetlaag. In Zuid-Amerika heeft Picanha de status van ossenhaas, maar sinds bekende slagers – zoals Ginger Pig in Londen - hun liefde voor dit vlees met de wereld delen, neemt de populariteit van deze steak ook hier in rap tempo toe. En terecht! Picanha is heerlijk vlees met een prachtige prijs/kwaliteit verhouding! Op The Butchery vind je picanha van de mooiste rassen, waaronder Black Angus USA, Wagyu, Hereford, Aberdeen Angus en Blonde d’Aquitaine.

Picanha bereiden

Hoe je picanha het best kunt bereiden? Dat is relatief eenvoudig. Dit vlees heeft namelijk weinig nodig, want dankzij de vetlaag is het lekker sappig en smaakvol. Snijd de vetlaag gekruist in en wrijf het naar smaak in met wat versgemalen zwarte peper. Je kunt het vlees vervolgens kruiden zoals je zelf wilt, bijvoorbeeld met een BBQ rub, maar dat is niet per se nodig. Picanha heeft namelijk die typische authentieke rundvleessmaak. Of je dit vlees (of een ander groot stuk BBQ vlees) nu op de BBQ klaarmaakt of in de pan: een kernthermometer biedt uitkomst. Meten = weten immers. Even dichtschroeien en daarna langzaam laten garen (tot een kerntemperatuur voor ongeveer 52 graden, afhankelijk van je gewenste gaarheid). Daarna nog even laten rusten  et voila, je hebt een goddelijk stuk vlees om te delen met meerdere mensen. Een volledig recept vind je hier.

Online Picanha kopen?

Picanha is misschien wel één van de meest populaire cuts van het moment, zeker onder de BBQ’ers. Wil je Staartstuk kopen online? Dat bij The Butchery en wel van verschillende vleesrassen. Wij leveren van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 – 22.00 en voor 11.00 besteld – dezelfde avond nog in huis. Als je dat tenminste wilt, want de leverdag kun je zelf kiezen. Je ontvangt je bestelling quickfrozen, oftewel: binnen een uur ingevroren met optimaal behoud van smaak, structuur en voedingswaarden. Het kan dus eventueel zo weer de vriezer in.