Iberico vlees | Groot assortiment bij The Butchery

Cerdo Iberico ESP

Cerdo Iberico ESP

 • ✔ Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
 • ✔ Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
 • ✔ Kies zelf je leverdag
Bekijken als Rooster Lijst

15 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Iberico spareribs

  Iberico Spareribs

  € 23,49
  x
 2. Presa Iberico

  Presa Iberico

  € 17,99
  x
 3. Iberico Nekbraadstuk zonder presa

  Iberico Nekbraadstuk zonder presa

  € 22,49
  x
 4. French rack Iberico

  French rack Iberico

  € 32,99
  x
 5. Secreto Iberico

  Secreto Iberico

  € 44,99
  x
 6. Pluma Iberico

  Pluma Iberico

  € 12,79
  x
 7. Lomo Iberico (lende steak)

  Lomo Iberico (lende steak)

  € 8,99
  x
 8. Carrillada Iberico (varkenswangen)

  Carrillada Iberico (varkenswangen)

  € 14,99
  x
 9. -15% Varkensschouder met been Iberico

  Iberico schouder met been

  € 113,04
  € 132,99
  x
 10. Iberico Burger

  Iberico Burger

  € 2,99
  x
 11. Iberico Solomillo (varkenshaas)

  Iberico Solomillo (varkenshaas)

  € 8,29
  x
 12. Iberico varkenskotelet

  Iberico varkenskotelet

  € 14,49
  x
 13. Iberico Rib Fingers

  Iberico Rib Fingers

  € 17,99
  x
 14. Ruglende Iberico (1 cm spek)

  Ruglende Iberico (1 cm spek)

  € 35,99
  x
 15. Iberico Gehaktballetjes (Bolitas)

  Iberico Gehaktballetjes (Bolitas)

  € 5,99
  x
Bekijken als Rooster Lijst

15 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Iberico varkensvlees

Het zal je vast niet onbekend voorkomen: Iberico is één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Ze zijn donker van kleur en hebben zwarte hoeven. Anders dus, dan de varkens die we hier in Nederland kennen. Ibérico varkens - Cerdo Ibérico - zijn afkomstig uit het zuid-westen van Spanje, waar ze een fijn leven hebben gehad. Ze leven lekker buiten en eten eikels, gras, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan. Het afmesten begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak.

El Cerdo Iberico

Het Ibérico ras is een Spaans ras bij uitstek en wordt niet doorgefokt in andere landen. Onmogelijk. Iberico is Iberico, zoals champagne champagne is. De dieren leven vooral in dehesa oftewel open bos, waar veel eikenbomen groeien. Die open bossen zijn te vinden in Extremedura en in delen van West- en Noord Andalusië en West-Castilië. Hier eten de Iberico varkens van ongeveer oktober tot maart kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Iberico varkens is vettig en heeft een karakteristieke kruidige, nootachtige smaak. Het vet is grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van dit ras! 

Pata Negra

Wie namelijk in Spanje is geweest, heeft zich ongetwijfeld tegoed gedaan aan Pata Negra. Deze heerlijke Spaanse ham is dan ook vaak het eerste waar mensen aan denken bij Iberico varkensvlees. Is trouwens ook heerlijk! Maar dit prachtige varkensras heeft natuurlijk veel meer bijzonders te bieden.

Iberico vlees

Er zijn delen van het varken die je gewoon het liefst van het Iberico varken eet. Secreto Iberico is zo’n cut. Niet alleen omdat dit heel bijzonder Iberico vlees is, maar ook omdat ze in Spanje andere snijtechnieken hanteren. Secreto Iberico is een super gemarmerde varkenssteak die bijna te vergelijken is met Wagyu rund. Ook pluma Iberico is een bijzondere cut die je eens geproefd moet hebben. Maar ook rib fingers, spareribs, braadworst, etc. Eigenlijk is al het Iberico varkensvlees meer dan de moeite waard! 

Iberico vlees kopen online?

Dat is heel eenvoudig. Je kiest je vlees, kiepert het in de winkelwagen en kiest vervolgens zelf je leverdag. Als je vóór 11.00 bestelt, kun je je vlees dezelfde avond nog in huis hebben. Wij leveren van maandag t/t vrijdag tussen 17.00 – 22.00 met Trunkrs. Avondlevering dus! Het vlees is maximaal 7 uur onderweg en komt bevroren bij je aan. Quickfrozen, dus kneitervers ingevroren op hele lage temperaturen. Kan dus zo je vriezer in! Dat maakt vlees bestellen online dus wel heel eenvoudig!