Entrecote van de mooiste runderrassen | Butchery

Entrecote / New York strip

Entrecote / New York strip

 • ✔ Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
 • ✔ Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
 • ✔ Kies zelf je leverdag
Bekijken als Rooster Lijst

14 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Black Angus Entrecote

  Entrecote Black Angus USA (prime grade)

  € 13,99
  x
 2. Entrecote WAGYU

  Wagyu entrecote 8/9 marbling Australia

  € 34,99
  x
 3. Entrecote Hereford

  Entrecote Hereford

  € 9,99
  x
 4. Simmentaler Entrecote

  Simmentaler Entrecote

  € 12,59
  x
 5. Rubia Gallega Entrecote

  Rubia Gallega Entrecote Dry Aged

  € 12,49
  x
 6. entrecote aberdeen angus

  Entrecote Aberdeen Angus

  € 10,99
  x
 7. Entrecote Roast Black Angus USA

  Entrecote roast Black Angus USA (prime grade)

  € 83,99
  x
 8. Japans Wagyu entrecote Kagoshima A4 BMS8

  Japans Wagyu entrecote Kagoshima A4 BMS8

  € 45,99
  x
 9. Entrecote double Blonde d'Aquitaine

  Entrecote double Blonde d'Aquitaine

  € 14,99
  x
 10. Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12

  Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12

  € 52,79
  x
 11. Entrecoteroast Aberdeen Angus

  Entrecoteroast Aberdeen Angus

  € 43,99
  x
 12. Entrecote roast Hereford

  Entrecote roast Hereford

  € 43,99
  x
 13. Kalfsentrecote (biologisch gehouden)

  Kalfsentrecote (biologisch gehouden)

  € 10,99
  x
 14. Entrecote Black Angus NZL

  Entrecote Black Angus NZL

  € 11,49
  x
Bekijken als Rooster Lijst

14 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Wat is een entrecote?

Letterlijk vertaald betekent entrecote 'tussen de ribben' en entrecote wordt dan ook gesneden uit de dunne lende van het rund, inclusief vetrandje. Entrecote is een heerlijke stevige steak met een volle smaak. In Amerika staat entrecote ook wel bekend als New York Strip, strip steak of Striploin (een benaming die overigens meer vanuit Canada komt) en hier kennen we dit vlees ook wel als lendebiefstuk.  Net als de tournedos, zit een entrecôte onder de t-bone, maar dan aan de andere kant. Het vlees is steviger van structuur dan de tournedos en heeft wat meer bite, maar óók meer smaak. Het vetrandje dat de entrecote kenmerkt, draagt zéker bij aan die volle smaak. Bovendien zorgt datzelfde randje ervoor dat het vlees niet uitdroogt bij het bakken. Je kunt het vlees ook heel goed op zijn eigen vetrandje bakken. Hoe dan ook: een entrecote is een stoere steak die over het algemeen goed in de maak valt bij steaklovers!

Bereiding entrecote bakken

Houd je niet van vet? Snijd het vetrandje dan pas weg na de bereiding! Zoals gezegd geeft dit vet veel smaak af en zorgt het ervoor dat je entrecote niet uitdroogt. Een entrecote wordt vaak medium gegeten en heeft van zichzelf niet zoveel nodig. Haal het vlees op tijd uit de koeling en laat rustig op kamertemperatuur komen. Maal er wat versgemalen zwarte peper overheen en laat in de tussentijd wat boter of olie heet worden in een koekenpan. Houd bij het bakken ongeveer een minuut per centimeter per kant aan. Gemiddeld is een entrecote zo’n 2 centimeter dik en dat betekent dus ongeveer 2 minuten per kant voor medium rare. Als je het écht precies wil doen, kun je een kernthermometer gebruiken, Een kerntemperatuur van ongeveer 55 graden is perfect. Laat je entrecôte vervolgens nog 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, zodat het vlees zijn vocht behoudt. Maak af met wat zeezout (liefst seasalt flakes, die smelten zo lekker op je tong) en je hebt een heerlijke stoere steak!

Onze chef Ruben Meijboom legt het in onderstaand filmpje in een notendop voor je uit. 

Entrecote kopen online?

Een entrecote kopen online ver-van-je-bed-show? Helemaal niet juist! Online vind je veel eenvoudiger wat je zoekt. Je kunt kiezen op ras, op gewicht, op herkomst… Een entrecote eet je bij voorkeur van een authentiek rundvleesras zoals Black Angus USA, Aberdeen Angus Uruguay, Hereford Argentinië, Wagyu, Rubia Gallega of Blonde d’Aquitaine en online kun je specifiek zoeken. Wij leveren van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 – 22.00. Je kiest zelf je leverdag en als je je entrecote voor 11.00 bestelt, kun hem dezelfde avond nog in huis hebben. Quickfrozen, dus met optimaal kwaliteitsbehoud. Entrecote bestellen online is dus een fluitje van een cent.