Wat is pork roast?
Pork roast is een varkensgebraad. Kan dus van alles zijn, als het maar een mooi stuk varkensvlees is die je aan een stuk bereidt. Dit kan dus bijvoorbeeld een procureur zijn, juist een porkroast rack of een ribeye roast. Keuze is reuze! Een pork roast is zo’n gerecht die vaak in gezelschappen op tafel gezet wordt. Hoe gezellig is ’t als je een mooi groot braadstuk op tafel hebt staan en ‘m samen kan delen. Geeft net dat stukje extra sfeer. Doet ’t dus ook heel goed op de feesttafel! Tijdens thanksgiving, pasen of kerst bijvoorbeeld! Of als je gezellig vrienden of familie over de vloer hebt.
Pork roast uit de oven
Pork roast leent zich perfect voor de oven. En wij vinden ’t ideaal! Je hebt er immers bijna geen omkijken meer naar. Wel zo lekker op de zondag of als je je aandacht moet/wil besteden aan de bijgerechten voor een speciaal diner. Met het bereiden van een pork roast in de oven maken we altijd gebruik van een kernthermometer. Elke porkroast is immers net anders en heeft een andere tijd nodig in de oven. Zo kan hij dus eigenlijk nooit mislukken. Vergeet om het varkensbraadstuk 10 minuten tot een kwartier te laten rusten onder aluminiumfolie wanneer hij de oven uitkomt.
Varkensbraadstuk van de BBQ
Aangezien alles wat in de oven kan, ook prima op de BBQ kan, leent varkensbraadstuk zich ook goed voor de BBQ. Zorg er wel voor dat je een indirecte zone creëert op je BBQ, dan is immers je BBQ net een oven.. Voordeel van het garen op de barbecue in plaats van in de oven is dat je extra smaak toevoegt. Zowel de houtskool die je gebruikt als het rookhout is van invloed op de smaak van de roast en geeft het varkensbraadstuk een nog intensere smaak. Verwarm de barbecue voor tot 150 graden in de indirecte zone en ga verder op kerntemperatuur van het vlees.
Kerntemperatuur varkensbraadstuk
De beste manier om te weten of je varkensbraadstuk gaar is, is om de kerntemperatuur te meten. Meten is immers weten en zo kan je braadstuk nooit mislukken! Een groter/zwaarder braadstuk heeft namelijk langer de tijd nodig in de oven of barbecue dan een kleiner stuk. Hou bij de bereiding van een pork roast een kerntemperatuur aan van 65 graden Celcius. Laat ‘m daarna altijd nog even rusten in aluminumfolie en dan kan hij op tafel!
Wist je trouwens dat de kerntemperatuur voor varkensvlees altijd minimaal 60 moet zijn? Met een kerntemperatuur van 60+ zit je altijd goed. Wil je met een procureur naar pulled pork toe? Dan mag je zelfs een kerntemperatuur van 85 graden aantikken.
Varkensbraadstuk recept
Ruud van Rudilicious is aan de gang gegaan met een ribeye roast om een fijn varkensbraadstuk recept te schrijven. En eerlijk is eerlijk, met een fantastisch resultaat. In het recept is onder andere gebruik gemaakt van sojasaus, frambozenjam, appelcider en honing. Die combinatie van smaken zorgt voor een waanzinnige saus en met dit recept maak je dus echt indruk op je gasten. Kortom, dikke aanrader! Het recept check je hier.
Porkroast online bestellen
Een pork roast bestel je online veilig en snel. Bij The Butchery vind je verschillende varkensbraadstukken en kan je kiezen uit verschillende gewichten en vleesrassen. Zit dus zeker wat voor je bij! Gooi je favoriet in je mandje en vul ‘m verder aan met vriezervullers. Een pondje gehakt, huisgemaakte burgers en een slavink voor bij de dagelijkse dis zijn altijd handig om op voorraad te hebben. Vervolgens kies je in de check-out zelf of je je bestelling ’s avonds of overdag geleverd wilt hebben én selecteer je een leverdatum. Komen wij leveren wanneer het jou ’t beste uitkomt. Wel zo handig toch?
Varkensbraadstuk quickfrozen geleverd
Goed om te weten is dat je varkensbraadstuk quickfrozen geleverd wordt. Niet alleen het braadstuk trouwens, al ons vlees, dus ook de ribeye of spareribs die je bij The Butchery kunt vinden. Al het vlees wat bij onze productie binnenkomt, wordt vrijwel direct bewerkt. Onze slagers trimmen de braadstukken, halen de eventuele vliesjes eraf en verpakken ze per stuk in vacuum. Vervolgens wordt er een productlabel met een houdbaarheidsdatum op de pork roast geplakt en gaat het onze speciale vriezer in. Deze vriezer vriest het vlees op een hele lage temperatuur supersnel in. Wel 10x sneller dan een ‘normale’ vriezer! Zo blijven de voedingswaarden, structuur en kwaliteit optimaal behouden. Verser dan vers dus! Meer lezen over hoe en waarom we ons vlees quickfrozen versturen? Lees hier meer..
Pork roast online kopen?
Online pork roast bestellen is ideaal. De keuze is immers reuze! Welke slager om de hoek heeft namelijk varkensbraadstukken liggen van meerdere verschillende rassen, met of zonder bot en keuze in gewichtsklasse? Waarschijnlijk kan je die op 1 hand tellen. Online kan je precies ’t ras kiezen wat je het lekkerst vindt. Oh, waar we trouwens ook veel waarde aan hechten, welk ras je ook kiest: de dieren hebben een goed leven gehad.
Benieuwd wat er gebeurt als je je bestelling geplaatst hebt? Als je voor avondlevering gekozen hebt, pakken de mannen in het warehouse je bestelling in op de ochtend van levering. Flink doorpakken, want iets na 11 uur staat Trunkrs al bij ons op de stoep om de pakketten op te halen. Je bestelling wordt in de vriezer bij elkaar gepakt, om vervolgens verpakt te worden in een kartonnen doos, met isolatiezak en droogijs, zodat je je vlees gegarandeerd bevoren in ontvangst kan nemen. De pakketten die om 11 uur ’s ochtends bij ons opgehaald worden, gaan vanaf 17 uur al in uitlevering! Ze zijn dus maar kort onderweg.
Voor de daglevering wordt je bestelling ook in de vriezer bijeengepakt. Alleen deze bestellingen worden een dag voor uitlevering bij ons opgehaald. Leen Menken verzorgd onze daglevering met geconditioneerd transport. Dat betekent dat we met daglevering geen isolatiezak of droogijs nodig is. Leen Menken heeft structureel kwaliteitscontroles op temperatuur, dus ook hier mag je er zeker vanuit gaan dat je pakket bevroren geleverd wordt!