Rosbief (achtermuis) Black Angus PRIME USA

Hier wordt vaak rosbief of rookvlees van gesneden, maar als liefhebber van braadstukken, zet ik de achtermuis zonder twijfel in zijn geheel op tafel. Mooi mager vlees en zeker interessant om mee te werken.

Bert-Jan Lantinga

ROSBIEF (ACHTERMUIS) BLACK ANGUS PRIME USA

De rosbief van Black Angus Prime uit de Verenigde Staten is een klassiek stuk vlees met een mooie, fijne structuur en een zuivere smaak. Deze achtermuis wordt gesneden uit het achterdeel van het rund en staat bekend om zijn malse karakter en magere opbouw. Dankzij de gelijkmatige vorm en zachte textuur is dit stuk ideaal voor het maken van rosbief: dun gesneden, koud geserveerd of lauw warm. Maar ook in de oven, rosé gegaard en in plakken gesneden aan tafel, doet dit stuk het geweldig.

Wat is de achtermuis / Eye of Round?

Achtermuis is heel mager rundvlees, gesneden uit de achtermuis - oftewel:  eye of round – van de koe. Uit de achtermuis wordt o.a. rosbief gesneden, maar ook runderrookvlees komt van van de achtermuis. Maar wat veel mensen niet weten: van een goed runderras als USA Black Angus is achtermuis ook een topper om in zijn geheel op tafel te zetten! Eye of Round noemen ze dit vlees in de States!

USA Black Angus

Deze achtermuis komt van 120d dagen grainfed USA Black Angus rund, waarvan je de herkomst zéker proeft. Veehouders van raszuiver Black Angus volgen de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’; een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De USA Black Angus runderen grazen op uitgestrekte weiden en krijgen enkel plantaardige voeding (voornamelijk gras, mais en granen), waardoor zij op natuurlijke en gezonde wijze groot worden gebracht. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Goede kwaliteit rundvlees vergt nu eenmaal een goede omgang met de dieren. Maar USA Black Angus is dan ook een klasse apart!

ROSBIEF ONLINE BESTELLEN?

Je bestelt deze achtermuis eenvoudig bij The Butchery. Elk stuk wordt met de hand gesneden, vacuüm verpakt en quickfrozen geleverd. Zo blijft de kwaliteit onderweg uitstekend behouden. Bestel je voor 11.00 uur, dan heb je het vlees dezelfde avond nog in huis in Nederland en België. Liever op een ander moment? Dan kies je gewoon wanneer het jou het beste uitkomt. Ontdooien, rustig bereiden en je hebt een klassieker op tafel.

Rosbief is een prachtige, klassieke roast die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Rosbief low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur

Reversed sear rosbief (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

Bereiding rosbief Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor rosbief

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur

 

 

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 526.68
Energie (kcal) 126
Vet (g) 4.9
Verzadigd vet (g) 2
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 20.3
Zout (g) 0.08

Rosbief (achtermuis) Black Angus PRIME USA

Achtermuis (rosbief) van 100% Certified USA Black Angus.

check-circle Morgen in huis

+ Lekker makkelijk

+ 4,99 | 2 kopjes mosterdsoep met spekjes
+ 18,99 | 24hrs gegaarde Sukadelapjes Black Angus in dikke jus [500 gram]
+ 14,99 | Hachee Black Angus [600 gram]
+ 16,99 | Indo beef Bali Black Angus [600 gram]
+ 5,99 | 4x gratintaartje tomaat mozzarella [100 gram per stuk]
+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek

+ Altijd lekker

+ 5,49 | Rookworst Cheddar&Jalapeno LIVAR [280 gram]
+ 6,99 | Grillworst naturel LIVAR om af te grillen [375 gram]
+ 4,99 | Meat Pie Thai Chicken [180 gram]
+ 4,99 | Droge worst extra kruidnagel
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Mobile Image

Hier wordt vaak rosbief of rookvlees van gesneden, maar als liefhebber van braadstukken, zet ik de achtermuis zonder twijfel in zijn geheel op tafel. Mooi mager vlees en zeker interessant om mee te werken.

Bert-Jan Lantinga

Achtermuis (rosbief) van 100% Certified USA Black Angus.

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Morgen in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Morgen in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Morgen in huis

Altijd handig bij steaks

Aanmaakblokjes
17,95
check-circle Morgen in huis
Bge Houtskool Dutch Bge Houtskool Dutch
18,95
check-circle Morgen in huis
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm
15,99
check-circle Morgen in huis
Smoking Chunks Oak Keij
9,95
check-circle Morgen in huis
Meest gekocht
Kreeftstaart Canada Kreeftenstaart Canada
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 39,99 35,99
Iberico Ribfingers Iberico Ribfingers
check-circle Morgen in huis
15,99
Iberico braadworst chorizo
check-circle Morgen in huis
10,99