Rosbief (achtermuis) Black Angus PRIME USA

Achtermuis (rosbief) van 100% Certified USA Black Angus.

Lees meer
Dit product is momenteel niet op voorraad.
  • Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
  • Nog € 60,00 voor GRATIS verzending!
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Bereidingswijze

    Productinformatie

    Achtermuis (rosbief) van 100% Certified USA Black Angus.


    Wat is de achtermuis / Eye of Round?

    Achtermuis is heel mager rundvlees, gesneden uit de achtermuis - oftewel:  eye of round – van de koe. Uit de achtermuis wordt o.a. rosbief gesneden, maar ook runderrookvlees komt van van de achtermuis. Maar wat veel mensen niet weten: van een goed runderras als USA Black Angus is achtermuis ook een topper om in zijn geheel op tafel te zetten! Eye of Round noemen ze dit vlees in de States!

    USA Black Angus

    Deze achtermuis komt van 120d dagen grainfed USA Black Angus rund, waarvan je de herkomst zéker proeft. Veehouders van raszuiver Black Angus volgen de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’; een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De USA Black Angus runderen grazen op uitgestrekte weiden en krijgen enkel plantaardige voeding (voornamelijk gras, mais en granen), waardoor zij op natuurlijke en gezonde wijze groot worden gebracht. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Goede kwaliteit rundvlees vergt nu eenmaal een goede omgang met de dieren. Maar USA Black Angus is dan ook een klasse apart!


    Bereidingswijze

    Rosbief is een prachtige, klassieke roast die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

    Rosbief low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
    Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
    Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
    Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    Rare 52C Medium rare 54C
    Medium 57C
    Rose/Welldone 62C

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur

    Reversed sear rosbief (garen & afgrillen)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
    Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
    Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    -Rare 52C (rund, kalf)
    -Medium rare 54C (rund, kalf)
    -Medium 57C (rund, lam, kalf)
    -Rose/welldone 62C (lam)

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

    Bereiding rosbief Sous Vide

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
    Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
    Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
    Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Instelwaarde sous vide stick voor rosbief

    Rare: 52C in 3 uur
    Medium/Rare: 54C in 3 uur
    Medium: 57C in 3 uur

     

     


    Ingredienten

    100% rundvlees

    Butcher's Notes

    Hier wordt vaak rosbief of rookvlees van gesneden, maar als liefhebber van braadstukken, zet ik de achtermuis zonder twijfel in zijn geheel op tafel. Mooi mager vlees en zeker interessant om mee te werken.


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan