Lamsbout heel zonder been Texelaar

Lamsbout zonder been Texelaar
De lamsbout zonder been van Texelaar is een klassiek stuk vlees dat veel mogelijkheden biedt in de keuken. De lammeren groeien op in de zilte weiden van Texel, wat het vlees zijn herkenbare smaak geeft. Omdat de bout met de hand is uitgebeend, is hij makkelijk te vullen, te rollen of in plakken te snijden. Een eerlijk stuk vlees van Nederlandse bodem dat zich goed leent voor uiteenlopende bereidingen.
Wat is lamsbout?
Lamsbout komt van de achterpoot van het lam en staat bekend om zijn stevige structuur en volle vleessmaak. Deze variant is volledig uitgebeend, waardoor het garen gelijkmatig verloopt en de bereiding eenvoudiger wordt. De bout kan langzaam garen in de oven, worden aangebraden in de pan of worden gebruikt in stoofgerechten. Hoe je hem ook bereidt, het vlees blijft mals en behoudt zijn natuurlijke smaak.
Texelaar
Texelse lammeren grazen op graslanden dicht bij zee. De zilte lucht en natuurlijke voeding zorgen voor vlees met een herkenbare smaak en fijne structuur. Texelaar is een ras dat rustig groeit en daardoor vlees levert met karakter. Een product van eigen bodem dat bekendstaat om kwaliteit en constante smaak.
Lamsbout zonder been Texelaar online bestellen?
Lamsbout zonder been van Texelaar bestel je eenvoudig online bij The Butchery. Onze slagers selecteren elk stuk met zorg en letten op de juiste verhouding tussen vlees en vet. Bestel voor 11 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis in Nederland en België. Liever een andere bezorgdag? Dat regel je eenvoudig zelf. Het vlees wordt vacuüm verpakt en flash frozen geleverd, zodat de kwaliteit behouden blijft tot het moment dat jij het wilt bereiden.
Lamsbout is een traditioneel en feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Een echte showstopper! Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze.
Lamsbout low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rose/Welldone 62C [Perfect voor lamsbout]
Houd rekening met een totale bereidingstijd van drie uur.
Reversed sear lamsbout (garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 4 uur.
Bereiding tri-tip lamsbout
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor lamsbout
Rose/welldone 62C: 4 uur
Ingredienten
lamsfiletVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 686 |
| Energie (kcal) | 164 |
| Vet (g) | 9.2 |
| Verzadigd vet (g) | 4.6 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 20.4 |
| Zout (g) | 0.18 |
Lamsbout heel zonder been Texelaar
+ Lekker makkelijk
+ Altijd lekker
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Lamsbout zonder been Texelaar
De lamsbout zonder been van Texelaar is een klassiek stuk vlees dat veel mogelijkheden biedt in de keuken. De lammeren groeien op in de zilte weiden van Texel, wat het vlees zijn herkenbare smaak geeft. Omdat de bout met de hand is uitgebeend, is hij makkelijk te vullen, te rollen of in plakken te snijden. Een eerlijk stuk vlees van Nederlandse bodem dat zich goed leent voor uiteenlopende bereidingen.
Wat is lamsbout?
Lamsbout komt van de achterpoot van het lam en staat bekend om zijn stevige structuur en volle vleessmaak. Deze variant is volledig uitgebeend, waardoor het garen gelijkmatig verloopt en de bereiding eenvoudiger wordt. De bout kan langzaam garen in de oven, worden aangebraden in de pan of worden gebruikt in stoofgerechten. Hoe je hem ook bereidt, het vlees blijft mals en behoudt zijn natuurlijke smaak.
Texelaar
Texelse lammeren grazen op graslanden dicht bij zee. De zilte lucht en natuurlijke voeding zorgen voor vlees met een herkenbare smaak en fijne structuur. Texelaar is een ras dat rustig groeit en daardoor vlees levert met karakter. Een product van eigen bodem dat bekendstaat om kwaliteit en constante smaak.
Lamsbout zonder been Texelaar online bestellen?
Lamsbout zonder been van Texelaar bestel je eenvoudig online bij The Butchery. Onze slagers selecteren elk stuk met zorg en letten op de juiste verhouding tussen vlees en vet. Bestel voor 11 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis in Nederland en België. Liever een andere bezorgdag? Dat regel je eenvoudig zelf. Het vlees wordt vacuüm verpakt en flash frozen geleverd, zodat de kwaliteit behouden blijft tot het moment dat jij het wilt bereiden.
Lamsbout is een traditioneel en feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Een echte showstopper! Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze.
Lamsbout low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rose/Welldone 62C [Perfect voor lamsbout]
Houd rekening met een totale bereidingstijd van drie uur.
Reversed sear lamsbout (garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 4 uur.
Bereiding tri-tip lamsbout
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor lamsbout
Rose/welldone 62C: 4 uur
Ingredienten
lamsfiletVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 686 |
| Energie (kcal) | 164 |
| Vet (g) | 9.2 |
| Verzadigd vet (g) | 4.6 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 20.4 |
| Zout (g) | 0.18 |