Lamsboutroast honing/tijm zonder been Texelaar

Lamsboutroast honing tijm zonder been Texelaar

De lamsboutroast zonder been van Texelaar is op smaak gebracht met een marinade van honing en tijm. De marinade geeft het vlees een lichte kruiding en een volle geur tijdens het braden. Omdat het bot is verwijderd, is de bout makkelijk te snijden en snel gaar. Een stuk dat goed werkt in de oven of op de barbecue.

Wat is lamsboutroast?

Een lamsboutroast wordt gemaakt van de achterbout van het lam. Door het bot te verwijderen, blijft er een gelijkmatig stuk over dat zich goed laat bereiden. De combinatie van honing en tijm geeft het vlees een zachte toon zonder het natuurlijke karakter te verdoezelen. De bout blijft mals en laat zich mooi in plakken snijden na het rusten.

Texelaar

Texelaar is een Nederlands lamsras dat bekendstaat om zijn vaste structuur en milde smaak. De lammeren groeien op in een rustig tempo en grazen op weiden dicht bij zee. Dat zorgt voor vlees dat stevig is maar toch zacht blijft bij bereiding. Texelaar is geliefd om zijn evenwichtige smaak en constante kwaliteit.

Lamsboutroast honing tijm zonder been Texelaar online bestellen?

Lamsboutroast honing tijm zonder been van Texelaar bestel je eenvoudig online bij The Butchery. Onze slagers bereiden elk stuk zorgvuldig, verpakken het vacuüm en leveren het flash frozen. Zo blijft de kwaliteit behouden tot het moment van bereiden. Bestel voor 11 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis in Nederland en België. Past dat niet? Dan kies je zelf een ander moment dat beter uitkomt.

Lamsbout is een traditioneel en feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Een echte showstopper! Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze.

Lamsbout low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rose/Welldone 62C [Perfect voor lamsbout]

Houd rekening met een totale bereidingstijd van drie uur.

Reversed sear lamsbout (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 4 uur.

Bereiding tri-tip lamsbout

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor lamsbout

Rose/welldone 62C:  4 uur

Ingredienten

lamsfilet, koolzaadolie, honing, suiker, specerij, zout, kruiden, kruidenextract, tijm

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 873.13
Energie (kcal) 208.88
Vet (g) 13.86
Verzadigd vet (g) 4.85
Koolhydraten (g) 2.41
Suikers (g) 2.15
Vezels (g) 0.20
Eiwitten (g) 18.60
Zout (g) 0.61

Lamsboutroast honing/tijm zonder been Texelaar

Deze lamsboutroast zonder been van Texelaar is gemarineerd met honing en tijm.

check-circle Vanavond in huis

+ Lekker makkelijk

+ 6,99 | 2 kopjes erwtensoep
+ 16,99 | Iberico wangetjes in rode wijnsaus [600 gram]
+ 12,74 | Goulash Black Angus [600 gram]
+ 16,99 | Indo beef Bali Black Angus [600 gram]
+ 5,99 | 4x gratintaartje creamy cheese [100 gram per stuk]

+ Altijd lekker

+ 4,12 | Rookworst Cheddar&Jalapeno LIVAR [280 gram]
+ 6,99 | Grillworst naturel LIVAR om af te grillen [375 gram]
+ 4,99 | Meat pie traditional mince [180 gram]
+ 4,29 | Droge worst extra kruidnagel
  • check-circle check-circle Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Deze lamsboutroast zonder been van Texelaar is gemarineerd met honing en tijm.
Product label

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Vanavond in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Vanavond in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Vanavond in huis
Steak Seasoning
5,99
check-circle Vanavond in huis
Voor 11.00u besteld, dezelfde avond in huis Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr) 100% tevredenheidsgarantie
Meest gekocht
Groentesoep
check-circle Vanavond in huis
4,99
Steak Seasoning
check-circle Vanavond in huis
5,99
Iberico braadworst chorizo
check-circle Vanavond in huis
10,99
Laden...