Nieuw hier? Join ons loyaliteitsprogramma The ButcheryClub, ontvang 4 gratis USA Black Angus burgers én spaar automatisch voor gratis producten.
*Geldig op bestellingen v.a. €75
Door je in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.
The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne
gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier
automatisch mee in.
Surprise!! Varkens hebben natuurlijk ook gewoon een ribeye deel in hun lichaam zitten, en die vind ik [rudilicious] soms net zo lekker als die van beef! Varkensribeye is eigenlijk meer als een soort ham en zo gaan we het vlees dus ook behandelen. Eerst lekker pekelen, daarna roosteren en vervolgens aflakken met een mooi sausje.
Pekelen varkens ribeye roast
Vul een pan of bak waar de Ribeye roast in past tot tweederde met water
Voeg het kopje zout en kopje suiker toe en roer tot alles is opgelost
Leg de ribeye in de pan of bak. Zorg ervoor dat het vlees helemaal onder water staat. Is dit nog niet het geval, voeg dan wat water toe
Laat nu 24 uur in de koelkast staan
Bereiding Ribeye roast
Na 24 uur verwarm je de barbecue tot 150 graden op de indirecte zones
Haal de ribeye uit het badje en laat zo'n 20 minuten op temperatuur komen
Gooi nu rookhout op de kooltjes en leg de ribeye roast op het rooster. Totdat de varkensribeye 55 graden heeft bereikt, hoef je er eigenlijk niet naar om te kijken
Veel nuttiger: maak in de tussentijd het sausje in een sauspannetje en verwarm tot het wat dikker is. Dik genoeg om het vlees mee te kunnen lakken.
Wanneer het vlees 55 graden heeft bereikt, doe je je eerst laklaag over de ribeye roast
Dot dit nog een keer bij 58 graden
En jawel, doe dit nóg eens bij 60 graden.
Haal de ribeye roast bij 62 graden van de BBQ en laat nog even 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snijd in mooie plakken en serveer direct!
TIP: ook waanzinnig om een ouderwets broodje warm vlees mee te maken met een saté jus. Just a thought :-)