Varkens Ribeye Roast van de BBQ

Ingredienten

4-6 personen
Livar Ribeye Roast
1 kopje Tafelzout
1 kopje Suiker
2 el Sojasaus
2 el Frambozenjam
3 el Appelcider
1 el Honing

Bereidingswijze

Surprise!! Varkens hebben natuurlijk ook gewoon een ribeye deel in hun lichaam zitten, en die vind ik [rudilicious] soms net zo lekker als die van beef! Varkensribeye is eigenlijk meer als een soort ham en zo gaan we het vlees dus ook behandelen. Eerst lekker pekelen, daarna roosteren en vervolgens aflakken met een mooi sausje.

Pekelen varkens ribeye roast

  • Vul een pan of bak waar de Ribeye roast in past tot tweederde met water
  • Voeg het kopje zout en kopje suiker toe en roer tot alles is opgelost
  • Leg de ribeye in de pan of bak. Zorg ervoor dat het vlees helemaal onder water staat. Is dit nog niet het geval, voeg dan wat water toe
  • Laat nu 24 uur in de koelkast staan

Bereiding Ribeye roast

  • Na 24 uur verwarm je de barbecue tot 150 graden op de indirecte zones
  • Haal de ribeye uit het badje en laat zo'n 20 minuten op temperatuur komen 
  • Gooi nu rookhout op de kooltjes en leg de ribeye roast op het rooster. Totdat  de varkensribeye 55 graden heeft bereikt, hoef je er eigenlijk niet naar om te kijken
  • Veel nuttiger: maak in de tussentijd het sausje in een sauspannetje en verwarm tot het wat dikker is. Dik genoeg om het vlees mee te kunnen lakken.
  • Wanneer het vlees 55 graden heeft bereikt, doe je je eerst laklaag over de ribeye roast
  • Dot dit nog een keer bij 58 graden
  • En jawel, doe dit nóg eens bij 60 graden.
  • Haal de ribeye roast bij 62 graden van de BBQ en laat nog even 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Snijd in mooie plakken en serveer direct!

TIP: ook waanzinnig om een ouderwets broodje warm vlees mee te maken met een saté jus. Just a thought :-)

ENJOY!