Italiaanse bavetterollade met pesto

Italiaanse Bavetterollade met pesto
Deze Italiaanse bavetterollade is gemaakt van bavette van Black Angus runderen uit de USA. De rollade is door onze meesterslagers met de hand geknoopt en gevuld met groene pesto, pijnboompitten en pancetta. Zo ligt hij direct klaar voor bereiding en zet je zonder veel voorbereiding een complete rollade op tafel.
Wat is een bavette?
Bavette wordt gesneden uit de vang van het rund en heeft een duidelijke draad en structuur. Het vlees staat bekend om zijn volle rundvleessmaak en wordt het mooist wanneer het haaks op de draad wordt aangesneden. Doordat de bavette al tot rollade is geknoopt, gaart het vlees gelijkmatig en blijft het tijdens de bereiding sappig.
Black Angus USA
Deze bavetterollade is afkomstig van Black Angus runderen uit de Verenigde Staten. Black Angus staat bekend om de vetverdeling in het vlees. Het intramusculaire vet zorgt voor een gelijkmatige garing en draagt bij aan de sappigheid van het vlees.
Italiaanse Bavetterollade met pesto online bestellen?
Je bestelt deze Italiaanse bavetterollade met pesto eenvoudig online bij The Butchery. Bestel je vóór 11.00 uur, dan wordt het vlees dezelfde avond nog geleverd in Nederland en België. Komt een ander bezorgmoment beter uit, dan kies je dat zelf. Het vlees wordt vacuümverpakt en flashfrozen geleverd om de kwaliteit tijdens transport te behouden.
Een bavette is een veelzijdige steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!
Bavette low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 30 minuten
Reversed sear Bavette(garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.
Bereiding Bavette Sous Vide
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor bavette
Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur
Ingredienten
rundvlees, kaas (LACTOSE, MELK), aroma, basilicum, dierlijk stremsel, gepasteuriseerde melk (LACTOSE), kleurstof: E160a, knoflook, oregano, paprikaconcentraat, peper, peterselie, raapzaad, tijm, tomaat, ui, varkensvlees, zonnebloem, zout, zuursel, conserveermiddel: E251Voedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 815 |
| Energie (kcal) | 195 |
| Vet (g) | 13.3 |
| Verzadigd vet (g) | 5.3 |
| Koolhydraten (g) | 0.4 |
| Suikers (g) | 0.2 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 18.6 |
| Zout (g) | 0.51 |
Italiaanse bavetterollade met pesto
+ Smaakmakers
+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Italiaanse Bavetterollade met pesto
Deze Italiaanse bavetterollade is gemaakt van bavette van Black Angus runderen uit de USA. De rollade is door onze meesterslagers met de hand geknoopt en gevuld met groene pesto, pijnboompitten en pancetta. Zo ligt hij direct klaar voor bereiding en zet je zonder veel voorbereiding een complete rollade op tafel.
Wat is een bavette?
Bavette wordt gesneden uit de vang van het rund en heeft een duidelijke draad en structuur. Het vlees staat bekend om zijn volle rundvleessmaak en wordt het mooist wanneer het haaks op de draad wordt aangesneden. Doordat de bavette al tot rollade is geknoopt, gaart het vlees gelijkmatig en blijft het tijdens de bereiding sappig.
Black Angus USA
Deze bavetterollade is afkomstig van Black Angus runderen uit de Verenigde Staten. Black Angus staat bekend om de vetverdeling in het vlees. Het intramusculaire vet zorgt voor een gelijkmatige garing en draagt bij aan de sappigheid van het vlees.
Italiaanse Bavetterollade met pesto online bestellen?
Je bestelt deze Italiaanse bavetterollade met pesto eenvoudig online bij The Butchery. Bestel je vóór 11.00 uur, dan wordt het vlees dezelfde avond nog geleverd in Nederland en België. Komt een ander bezorgmoment beter uit, dan kies je dat zelf. Het vlees wordt vacuümverpakt en flashfrozen geleverd om de kwaliteit tijdens transport te behouden.
Een bavette is een veelzijdige steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!
Bavette low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 30 minuten
Reversed sear Bavette(garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.
Bereiding Bavette Sous Vide
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor bavette
Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur
Ingredienten
rundvlees, kaas (LACTOSE, MELK), aroma, basilicum, dierlijk stremsel, gepasteuriseerde melk (LACTOSE), kleurstof: E160a, knoflook, oregano, paprikaconcentraat, peper, peterselie, raapzaad, tijm, tomaat, ui, varkensvlees, zonnebloem, zout, zuursel, conserveermiddel: E251Voedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 815 |
| Energie (kcal) | 195 |
| Vet (g) | 13.3 |
| Verzadigd vet (g) | 5.3 |
| Koolhydraten (g) | 0.4 |
| Suikers (g) | 0.2 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 18.6 |
| Zout (g) | 0.51 |