Korean Style spareribs van de Green Egg

Bereidingswijze

Het zal jullie niet zijn ontgaan: wij zijn een sucker voor Asian Food. Van sushi tot Wagyu en van Vietnamese Pho tot Korean BBQ: er is maar weinig uit de Aziatische keuken waar we niet mee weglopen. En Aziatisch tintje kan wat ons betreft al veel toevoegen aan een gerecht! Zoals deze spareribs van de BBQ: Duijvelslekker maakte ze geheel Korean Style klaar en ze zijn een potje lékker! Als je dus net als ons van deze stilo houdt, moet je ze zeker eens gaan maken. Laat je vooral niet afschrikken door de ingrediëntenlijst, valt echt alleszins mee! 

Voorbereiding Korean Style spareribs 

We beginnen bij het begin: de rub. Zoals je bij de ingredienten kunt zien, hebben we alles mooi voorgesorteerd, dus de rub is al klaar als je alle ingredienten goed door elkaar hebt gemengd. 

Verwijder het membraan aan de holle kant van de spareribs door met een kruiskopschroevendraaier (een mes kan ook) tussen twee botten in te gaan en iets los te wrikken. Bij het deel dat loskomt trek je als het goed het membraam met een keukenpapier in een keer eraf. Smeer nu je spareribs in met een laagje sriracha saus en breng vervolgens de rub gelijkmatig aan. Zet het geheel onder folie weg in de koelkast en laat de smaken goed intrekken. Een paar uur is mooi! Breng zo'n half uur voor bereiding de BBQ alvast naar een indirecte temperatuur van 135 graden. 

Korean Style spareribs op de BBQ

Voeg wat kersenhout toe, zodat er rook ontstaat en leg dan de spareribs op het rooster met de vleeskant naar boven. Gaar de spareribs nu zo'n 2 tot 2.5 uur. De eerste ronde zit erop zodra de rub aan je vinger blijft plakken. Dan is het tijd om de ribben in te pakken in alufolie. Doe hier wat roomboter en appelsap in, zodat de ribben hier rondom mee worden bedekt. Breng nu de ingepakte spareribs op de BBQ naar een kerntemperatuur van 96 graden.

Als je spareribs in de buurt van je kerntemperatuur komen, maak je de glaze klaar door alle ingredienten in een sauspannetje te doen en al roerend te verwarmen. Liever niet koken!

Korean Style spareribs afmaken

Haal de ribben van de BBQ, pak ze uit, smeer aan beide kanten in met de glaze en plaats terug op het rooster. Zodra de glaze is ingetrokken, smeer je er een nieuwe laag op en dat herhaal je voor zo'n 20 minuten. In de tussentijd hak je de pinda's in kleine stukjes, waarna je ze met de sesamzaadjes rustig verwarmt in een steelpannetje. Laat dit vervolgens afkoelen en meng de 5 spices poeder erdoorheen. Snijd nu ook de bosui in ringetjes.

Leg de spareribs op een mooie serveerplank en strooi bovenstaande toppings eroverheen. Tot slot doe je de Koreaanse chilipoeder in een zeef en dat strooi je als finishing touch over de spareribs. Een plaatje toch?

ENJOY!
Bekijk spareribs >>

 

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept