Bavette Black Angus AUS

Bavette Black Angus AUS
De bavette van Black Angus uit Australië is een culinair stuk vlees met een duidelijke eigen smaak. In de Franse keuken is dit stuk, gesneden uit de vang, al langer een gewaardeerde snit. Het vlees heeft een volle smaak en een stevige structuur. De marmering van het Black Angus ras zorgt voor malsheid tijdens de bereiding en draagt bij aan de smaak. Het vlees vraagt om een korte, krachtige bereiding en is een goede keuze voor de liefhebber van een steak met een goede bite.
Wat is een bavette?
Een bavette, ook bekend als flank steak, wordt gesneden van de vang van het rund. Het is een stuk uit een spier die de nodige beweging heeft gehad, wat zorgt voor een lange, grove draad en een intense smaak. Dit geeft de bavette een stevige structuur, anders dan bijvoorbeeld een ossenhaas. Hoewel het een mager stuk vlees is, zorgt de marmering van de Black Angus runderen ervoor dat de bavette zijn malsheid behoudt en een volle smaak heeft. Het is belangrijk dat je het vlees haaks op de draad snijdt, om te voorkomen dat het taai wordt.
Over het Black Angus ras
De Black Angus is een runderras dat bekendstaat om de consistente kwaliteit van zijn vlees. Het vlees heeft een mooie marmering, wat bijdraagt aan de smaak en de malsheid. Onze Black Angus runderen uit Australië krijgen de laatste 100 dagen een graandieet. Dit draagt bij aan de marmering en resulteert in een boterzachte en smaakvolle ervaring. Het vlees heeft hierdoor een milde, rijke smaak. De keuze voor dit ras garandeert een betrouwbare herkomst en een constante kwaliteit.
Bavette Black Angus AUS online bestellen?
Bij The Butchery bestel je deze bavette eenvoudig online. Onze meesterslagers controleren en trimmen elk stuk vlees zorgvuldig voor de juiste verhouding tussen vet en vlees. Bestel vóór 11.00 uur, dan heb je de bestelling dezelfde avond nog in huis, in heel Nederland en België. Je kunt ook zelf een ander bezorgmoment kiezen dat beter bij je past. Om de kwaliteit te garanderen wordt het vlees vacuümverpakt en flash-frozen verzonden. Zo blijft het vlees in perfecte staat tot het moment dat jij het gaat bereiden.
Een bavette is een veelzijdige steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!
Bavette low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 30 minuten
Reversed sear Bavette(garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.
Bereiding Bavette Sous Vide
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor bavette
Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur
Ingredienten
100% rundvleesVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | N/B |
| Energie (kcal) | N/B |
| Vet (g) | N/B |
| Verzadigd vet (g) | N/B |
| Koolhydraten (g) | N/B |
| Suikers (g) | N/B |
| Vezels (g) | N/B |
| Eiwitten (g) | N/B |
| Zout (g) | N/B |
Bavette Black Angus AUS
Informeer me wanneer dit product op voorraad is
+ Smaakmakers
+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Bavette Black Angus AUS
De bavette van Black Angus uit Australië is een culinair stuk vlees met een duidelijke eigen smaak. In de Franse keuken is dit stuk, gesneden uit de vang, al langer een gewaardeerde snit. Het vlees heeft een volle smaak en een stevige structuur. De marmering van het Black Angus ras zorgt voor malsheid tijdens de bereiding en draagt bij aan de smaak. Het vlees vraagt om een korte, krachtige bereiding en is een goede keuze voor de liefhebber van een steak met een goede bite.
Wat is een bavette?
Een bavette, ook bekend als flank steak, wordt gesneden van de vang van het rund. Het is een stuk uit een spier die de nodige beweging heeft gehad, wat zorgt voor een lange, grove draad en een intense smaak. Dit geeft de bavette een stevige structuur, anders dan bijvoorbeeld een ossenhaas. Hoewel het een mager stuk vlees is, zorgt de marmering van de Black Angus runderen ervoor dat de bavette zijn malsheid behoudt en een volle smaak heeft. Het is belangrijk dat je het vlees haaks op de draad snijdt, om te voorkomen dat het taai wordt.
Over het Black Angus ras
De Black Angus is een runderras dat bekendstaat om de consistente kwaliteit van zijn vlees. Het vlees heeft een mooie marmering, wat bijdraagt aan de smaak en de malsheid. Onze Black Angus runderen uit Australië krijgen de laatste 100 dagen een graandieet. Dit draagt bij aan de marmering en resulteert in een boterzachte en smaakvolle ervaring. Het vlees heeft hierdoor een milde, rijke smaak. De keuze voor dit ras garandeert een betrouwbare herkomst en een constante kwaliteit.
Bavette Black Angus AUS online bestellen?
Bij The Butchery bestel je deze bavette eenvoudig online. Onze meesterslagers controleren en trimmen elk stuk vlees zorgvuldig voor de juiste verhouding tussen vet en vlees. Bestel vóór 11.00 uur, dan heb je de bestelling dezelfde avond nog in huis, in heel Nederland en België. Je kunt ook zelf een ander bezorgmoment kiezen dat beter bij je past. Om de kwaliteit te garanderen wordt het vlees vacuümverpakt en flash-frozen verzonden. Zo blijft het vlees in perfecte staat tot het moment dat jij het gaat bereiden.
Een bavette is een veelzijdige steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!
Bavette low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 30 minuten
Reversed sear Bavette(garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.
Bereiding Bavette Sous Vide
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor bavette
Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur
Ingredienten
100% rundvleesVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | N/B |
| Energie (kcal) | N/B |
| Vet (g) | N/B |
| Verzadigd vet (g) | N/B |
| Koolhydraten (g) | N/B |
| Suikers (g) | N/B |
| Vezels (g) | N/B |
| Eiwitten (g) | N/B |
| Zout (g) | N/B |