Karbonade

Karbonade

Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Gepaneerde karbonade

  Gepaneerde karbonade LIVAR

  € 6,49 (2 stuks)

  Vanavond in huis

 2. cote du pork livar

  Cote du pork LIVAR

  € 6,89 (ca. 550 gram)

  Vanavond in huis

 3. Ribkarbonade LIVAR

  Ribkarbonade LIVAR

  € 5,99 (2 stuks)

  Vanavond in huis

 4. Schouderkarbonade LIVAR

  Schouderkarbonade LIVAR

  € 6,49 (2 stuks)

  Vanavond in huis

 5. Haaskarbonade LIVAR

  Haaskarbonade LIVAR

  € 6,99 (2 stuks)

  Vanavond in huis

 6. Iberico varkenskotelet

  Iberico varkenskotelet

  € 8,99 (ca. 225 gram)

  Vanavond in huis

 7. Boerenkarbonade LIVAR

  Boerenkarbonade LIVAR

  € 3,99 (per stuk)

  Vanavond in huis

 8. Boerenkarbonade Mangalitza

  Boerenkarbonade Mangalitza

  € 8,99 (2 stuks )

  Vanavond in huis

Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Wat is karbonade?

Karbonade is misschien wel één van de meest gegeten stukjes varkensvlees in Nederland. En terecht. Het is heerlijk veelzijdig vlees met een volle smaak. Het vlees komt uit de gehele rug, ook wel de karbonadestreng genoemd en er wordt onderscheid gemaakt in drie soorten: haaskarbonade, ribkarbonade (kotelet) en de schouderkarbonade. Elk met eigen unieke vleeseigenschappen. In de video hieronder zie je ze alledrie op een rijtje...

Wat is een ribkarbonade?

De ribkarbonade komt uit het midden van die karbonadestreng en kennen we ook wel als kotelet. Ribkarbonade is tamelijk mager en stevig vlees, maar zeker ook mals, mede dankzij een mooi vetrandje. Ribkarbonade komt met been, wat ook weer zorgt voor extra smaak. Hier maak je liefhebbers zeker blij mee. In onderstaand filmpje zie je hoe onze chef Ruben Meijboom dit dagelijks vlees omtovert in een culinair hoogstandje. 

Wat is schouderkarbonade

De schouderkarbonade wordt gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng. Dit vlees bevat veel vet en relatief weinig bot. Rijk van smaak dus, want vet is een smaakmaker en bovendien houdt vet het vlees lekker sappig. Niet voor niets is de schouderkarbonade een populair stukje dagelijks vlees waar menig huishouden regelmatig van geniet! Een schouderkarbonade doet het trouwens ook heel goed op de BBQ. 

Wat is een haaskarbonade?

Haaskarbonade wordt gesneden van het laatste deel van de karbonadestreng, waar eigenlijk geen rib meer zit. Zijn naam dankt 'ie aan het stukje varkenshaas dat aan de karbo zit. Dat zie je in onderstaand filmpje terug. In de haaskarbonade zit een klein T-vormig stukje bot. Haaskarbonade is de magerste karbonadesoort, is licht van kleur en rijk van smaak. Mooi neutraal vlees om lekker je eigen touch aan te geven ook!

Karbonade bakken

Een karbonade bakken is niet moeilijk. Het vlees heeft weinig nodig, behalve wat peper en zout. Dichtschroeien en op laag vuur verder garen en je hebt een heerlijk stukje vlees. Maar je kunt er natuurlijk ook écht een feestje van maken. In de One Minute Grill Academy laat onze chef Ruben Meijboom zien hoe je dat doet. Aanrader!

Online karbonade kopen?

Online een karbonade kopen is al lang niet vreemd meer. Sterker nog: ons aanbod is enorm en je kunt kiezen uit mooie rassen als LIVAR, Iberico, Mangalitza of natuurlijk gehouden Veluws Landvarken. Allemaal hoogwaardige rassen die een goed leven hebben gehad. En dat goede leven gaat veel verder dan het 'goede leven vlees' uit de supermarkt. Dagelijks vlees dat toch speciaal is dus. Voor de bewuste vleeseters onder ons. En voor de ec hte bourgondiers, want het goede leven van mooie varkensrassen proef je. Dat is logisch. Het vlees is simpelweg malser en smaakvoller dan vlees uit de industrie. 

Kotelet Suisse, boerenkarbonade, schouderkarbonade, haaskarbonade of ribkarbonade: kies je favoriet(en), plaats je bestelling en wij sturen het shockfrozen naar je op. Met behoud van smaak, structuur en voedingsstoffen. Niks geks aan!