Cheddar Jalapeno Braadworst

Ingredienten

8 personen

Benodigdheden

Bereidingswijze

Het is een belangrijk onderdeel van The Butchery waar we heel erg trots op zijn: onze ambachtelijke worstmakerij. This is where a lot of the magic happens. Meester Worstmaker Henri van Heerde zwaait er de scepter en zet met zijn team een ambachtelijk en uniek assortiment neer. Zo maken we alleen al meer dan 15 smaken burgers en braadworstjes , allemaal naar eigen receptuur. Een assortiment dus, dat nergens anders te vinden is. The art of craftsmanship, oftewel: de kunst van ambacht. Immens populair zijn onze homemade producten dan ook, met bovenaan misschien wel de cheddar/jalapeno varianten. Siebe Grijpma van @bbqmoods maakte de jalapeno cheddar braadworstjes klaar op de BBQ. Van 3*** Beter Leven LIVAR varken, wat ons betreft één van de mooiste vleesrassen van Nederlandse bodem. Je kunt ze serveren tussen een broodje, bij de AVG, maar óók gewoon als snack met bijvoorbeeld een lekkere sriracha mayo. 

Samenvatting cheddar/jalapeno worstjes

  • Indirecte bereiding (indirecte zone als het te hard gaat)
  • Dome temperatuur 160 graden Celsius
  • Voorbereidingstijd: 0 minuten
  • Bereidingstijd: 15 minuten

Bereiding Cheddar/Jalapeno worstjes

Bereid je BBQ voor op directe hitte maar zorg ook voor een indirecte zone. Soms gaat het wat te hard en deze worstjes zijn echt vers en niet voorgegaard! We gaan de BBQ instellen op ongeveer 160 graden.

Haal de worstjes uit de verpakking. Als je BBQ op temperatuur is leg je de worstjes op je rooster boven de kooltjes (directe hitte). Ik gebruikte een Gietijzeren rooster maar een RVS rooster gaat natuurlijk ook prima! Sluit het deksel en laat de worstjes een minuut of 4 garen.

Na 4 minuten draaien we de worstjes om en herhalen we dat tot er een mooi kleurtje om en om op de worstjes aanwezig is. Als je worstjes een mooi gekleurd jasje hebben, maar de kerntemperatuur is nog niet boven de 70 graden Celsius, leg ze dan op je indirecte zone, daardoor garen ze wel maar verbranden ze niet.

Cheddar Jalapeno worstjes

Als je kerntemperatuur rond de 70 graden is haal je de worstjes van de BBQ en serveer je ze. Je hoeft ze niet te laten rusten, dan gaat je knapperige korstje vaak wat slapper of taaier worden en dat wil je niet.

De worstjes hebben een heerlijke smaak van zichzelf en behoeven geen sausjes. Wil je er toch een sausje bij serveren, dan adviseer ik een lekker pittige sriracha mayonaise/

Ik serveerde ze met een frisse salade van tri-colore, tomaat, augurk, ei en lente ui met een dressing van mayonaise, honing, mosterd, snufje peper en witte wijnazijn. Maar met deze worstjes kun je natuurlijk alle kanten op.

ENJOY!

 Even neuzen door ons gehele assortiment? Bekijk hier alle braadworstjes.