Knoflookcrostini met Godenboter van beenmerg

Ingredienten

Snack 4-6 personen
VOOR DE BEENMERG
2 Gehalveerde mergpijpen
Zout
Versgemalen Peper
Bosje peterselie
VOOR DE KNOFLOOK CROSTINI
Stokbrood
1 Hele knoflook (10 tenen)
75 ml Olijfolie
2 tl Italiaanse kruiden
100 gram Roomboter

Bereidingswijze

Bij beenmerg krijgt niet iedereen meteen hartverwarmende gevoelens, maar geloof ons... deze crostini's zitten rammetje vol smaak! Robert van Dijk van @vurigekolen maakte ze en was blij verrast. 

Bereiding crostini's

Verwarm je bbq voor indirect 200 graden. Dit kan op de BBQ maar de knoflookboter is wat makkelijker in een steelpannetje op het fornuis. Snijd het stokbrood in iets dikkere plakken. Doe de olijfolie en de knoflooktenen in een steelpannetje. (Tip als je de tenen niet pelt, knijp je ze later zo uit het schilletje). Laat het ongeveer 10 min op zacht vuur gaar worden. Haal de tenen uit de olie en pel ze. Doe in een schaaltje met de boter en Italiaanse kruiden en pureer tot het wat glad begint te worden. Voeg nu steeds een beetje van de overgebleven olijfolie toe (ongeveer 2 eetlepels) tot het mooi smeuïg begint te worden. Smeer de stokbroodjes in met de het mengsel en bak ze op de BBQ krokant. Draai geregeld om. Wanneer de crostinis klaar zijn gaan we het beenmerg bereiden.

Bereiding beenmerg

Check alvast of de mergpijpen netjes zijn, snijd losse delen eraf, spoel ze af en dep ze droog. Bestrooi het beenmerg met ruim peper en zout. Leg ze met de ronde kant naar beneden op het indirecte gedeelte van de BBQ. Wanneer je met een mespuntje of sateprikker erdoorheen kan, en het voelt als zachte boter is het beenmerg klaar. Houd daarvoor ongeveer 15 minuten aan.

Smeer de godenboter op je knoflookcrostini en top af met wat vers gesneden peterselie.
ENJOY!