Kogelbiefstuk uit de pan

Ingredienten

Kogelbiefstuk
(Geklaarde) roomboter
Olijfolie
Peper & Zout

Bereidingswijze

Oké, soms hoeft het leven niet zo ingewikkeld te zijn. Less is more, zullen we maar zeggen en een kogelbiefstuk op zijn tijd is altijd een goed idee. Robert van Dijk van @vurigekolen maakte 'm volgens onderstaand recept. Bammetje erbij, eventueel wat champignons, een uitje, jus, sla en voilaatjes... je hebt een easy peasy, maar oh-zo-lekker maaltje te pakken. Let's Go!

Bereidingswijze Kogelbiefstuk 

  • Haal de kogelbiefstuk 30 minuten van tevoren uit de vacuümverpakking en laat op kamertemperatuur komen.
  • Zet een koekenpan op het fornuis en doe er een flinke klont roomboter en een scheutje olijfolie in.
  • Laat het goed heet worden.
  • Dep de biefstuk droog met  keukenpapier.
  • Wanneer de boter niet meer schuimt strooi je er vlak voordat hij de pan in gaat wat zout overheen.
  • ak voor medium rare de biefstuk eerst 2 minuten aan de ene kant en daarna 1a2 minuten aan de andere kant.
  • Laat hem nu echt minimaal 5 minuten rusten in losjes gevouwen aluminiumfolie.
  • Strooi er tot slot een beetje versgemalen peper over
  • Serveer met een frisse salade en klaar ben je! 

ENJOY!


 Kogelbiefstuk bestellen >