Sweet Chili Rib Fingers

Ingredienten

Snack 4-8 personen
700 gram Ribfingers
Rub naar keuze
1 Lente ui in ringetjes
1 el Sesamzaadjes
200 ml Sweet chilisaus
Optioneel Appel- of kersenrookhout

Bereidingswijze

Ibérico Rib Fingers, onmiskenbaar één van de BBQ hits van het moment. Logisch ook wel, want het zijn letterlijk smaakbommetjes waar je alle kanten mee op kunt. Low & Slow, Hot & Fast; kan allemaal... Ze zijn waanzinnig als snack of als lunch tussen een pita en met dit gerecht van @vurigekolen ga je sowieso weer indruk maken!

Bereiding sweet chili rib fingers

  • Bereid de BBQ voor op indirect 120 graden.
  • Zet de ribfingers in je favoriete rub (gebruik niet te veel).
  • Leg de ribfingers op de BBQ en voeg 2 blokjes appel- of kersenrookhout toe
  • Rook de ribfingers ongeveer een uurtje.
  • Haal de ribfingers van de BBQ en stook de BBQ nu lekker op.
  • Doe de rib fingers in een schaal , giet er flink wat sweet chilisaus overheen en roer door elkaar.
  • Grill de rib fingers nu zo'n 5-7 min af en blijf ondertussen draaien.
  • Doe ze terug in de schaal en doe er nog een keer wat chilisaus over.
  • Strooi er wat sesamzaadjes over en top af met in ringetjes gesneden lente-ui.
  • Serveer bijvoorbeeld met pitabroodjes en eventueel een sriracha mayo of sambal mayo

Easy Peasy en echt een BBQ Feestje.
ENJOY!