Diamanthaas / Jodenhaas

Diamanthaas / Jodenhaas

Elke Diamanthaas die je bij The Butchery bestelt, is door de handen gegaan van onze vakslagers. Stuk voor stuk met precisie gesneden en dubbel getrimd. Voor jou betekent dit dat je helemaal niets meer van de steak af hoeft te halen. Het gewicht wat je ziet is dus ook precies het gewicht wat je krijgt! Grillready dus..

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

1 Item

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Diamanthaas / Petit tender Black Angus USA
    Diamanthaas / Jodenhaas Black Angus USA
Bekijken als Grid List

1 Item

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is Diamanthaas?

Diamanthaas was - evenals Bavette en Longhaas - een vergeten vleessoort, dat gelukkig steeds meer terrein wint in Nederland. Diamanthaas komt uit de schouder en wordt ook wel Jodenhaas genoemd. Waarom? Omdat (orthodoxe) Joden vanwege hun spijswetten geen rundvlees uit de achtervoet mogen eten. Vlees uit de schouder mag wel, vandaar de naam Jodenhaas! Het vlees wordt regelmatig verward met longhaas en Bavette, maar Diamanthaas heeft veel minder 'gewerkt' en is dus malser. Daarom wordt dit vlees 'Petit Tender' genoemd. Als steakliefhebber zou je zeker diamanthaas eens moeten proberen!

Waarom de naam Diamanthaas?

Diamanthaas is best een mysterieuze, maar ook bijzondere naam voor een steak toch? Maakt je vast benieuwd waar deze naam precies vandaan komt. Hierboven las je al dat diamanthaas ook wel jodenhaas genoemd wordt. De naam diamanthaas heet net als jodenhaas ook te maken met het jodendom en hebben we te danken aan onze Belgische buren. In de diamantbuurt van Antwerpen wonen namelijk veel Joodse mensen die dit alternatief voor ossenhaas wel mogen eten! 

Diamanthaas, ossenhaas of longhaas?

Met al die verschillende namen die op haas eindigen in het rund, kunnen we ons voorstellen dat je soms door de bomen ’t bos niet meer ziet. Ossenhaas kent eigenlijk iedereen wel, daar wordt immers de bekendste biefstuk van gesneden: de tournedos. Eigenlijk is diamanthaas een goed alternatief voor ossenhaas. In veel restaurants wordt diamanthaas bijvoorbeeld vaak gebruikt om er steak tartaar van te snijden. Diamanthaas is immers mooi mals en vol van smaak. Qua vorm lijkt de diamanthaas ook best wel op de longhaas. Hoewel ze beiden goed van smaak zijn, zit er een degelijk verschil in structuur. Waar diamanthaas relatief fijn van structuur is, is longhaas juist grof van structuur. Kies dus vooral waar je eigen voorkeur naar uitgaat!

Hoeveel gram diamanthaas per persoon?

Hoeveel gram diamanthaas je per persoon zou moeten rekenen is afhankelijk van wat je ermee wilt gaan doen. Is het voor een voorgerecht? Of wil je ’t serveren als een hoofdgerecht. Dat is een wezenlijk verschil immers.

Diamanthaas als voorgerecht [Bijvoorbeeld steak tartaar]
Normale eter: 75-100 gram
Grote eter: 125-150 gram

Diamanthaas als hoofdgerecht
Kleine/normale eter: 250 gram
Grote eter: 250-400g gram
Carnivoor: 400-500 gram

Hoe bereid je diamanthaas?

Diamanthaas kan je op verschillende manieren bereiden. Je kan ‘m bakken als biefstuk, maar je kan ‘m ook heel fijnsnijden voor steak tartare. Wil je ‘m bakken? Kan ook! ’t Leent zich trouwens ook heel goed voor tataki.. Maar dat terzijde. Even terug naar het bereiden als biefstuk. Zorg er allereerst voor dat de diamanthaas minstens 30 minuten voor gebruik uit de koelkast wordt gehaald. Zo kan de steak alvast op kamertemperatuur komen. Dep ’t vlees voordat je het gaat bakken droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.

Kan diamanthaas op de BBQ?

Diamanthaas kan heel goed op de BBQ! Sterker nog, misschien vinden we ‘m misschien nog wel lekkerder als hij van de BBQ komt. Niet zo’n topchef? Maak bij ’t grillen van de diamanthaas vooral gebruik van de kernthermometer. Je wilt immers niet dat hij doorslaat..

Diamanthaas recept

Dat je diamanthaas als steak kan bakken wist je vast al. ’t Is immers een mooi alternatief voor ossenhaas. Behalve de kwaliteit, is het ook aanzienlijk goedkoper dan ossenhaas. Het proberen dus zeker waard! Maar je kan dus ook heel goed steak tartaar maken van diamanthaas. Duijvelslekker heeft een uitgebreid recept voor ons geschreven van steak tartaar met briochebrood, dragonmayonaise, cornichons, Amsterdamse ui en sjalot. En als je eerder een recept van Duijvelslekker hebt klaargemaakt, weet je dat hij niet van de halve maatregelen is. Immers je doet ’t goed of je doet ’t niet. Het recept is in ieder geval een hele dikke aanrader waar je zeker mee gaat scoren..

Diamanthaas online kopen

Diamanthaas online kopen bij The Butchery betekent verzekerd zijn van absolute topkwaliteit. Alle diamanthazen gaan immers door de handen van onze Meesterslagers en zijn van authentieke rundvleesrassen. De smaak en kwaliteit zijn dus onmiskenbaar gegarandeerd! En al helemaal win-win is, dat wanneer je je bestelling plaatst bij The Butchery,dat je je bestelling supersnel in huis hebt. Op werkdagen voor 11u besteld is dezelfde avond nog in huis! Liever overdag geleverd? Kan ook. Kies zelf je leverdag + moment in de check-out.

Diamanthaas quickfrozen geleverd

Bij The Butchery zorgen we ervoor dat het vlees met veel zorg optimaal wordt ingevroren. Zo wordt het vlees wat je online bestelt bevroren bij je geleverd. Hoe het precies in z’n werk gaat? Vertellen we je graag meer over! Gelijk na binnenkomst van de diamanthazen gaan onze slagers ermee aan de slag. De steaks worden zorgvuldig ontvliesd, getrimd en op maat gesneden. Vervolgens worden ze individueel verpakt en wordt er een sticker op de vacuum verpakking geplakt met de productnaam en onder andere de houdsbaarheiddatum. We streven ervoor het vlees zo snel mogelijk op een speciale manier in te vriezen, om zo het kwaliteitsverlies zo gering mogelijk te houden. Dit komt dan weer ten goede aan de voedingswaarden en smaak van de steak!

Online diamanthaas bestellen?

Een diamanthaas vind je niet zo makkelijk bij de slager om de hoek. Gelukkig kan je er bij een online slagerij wel voor terecht! En wat voor diamanthaas, eentje van een kwalitatief goed ras. Is immers belangrijk, want dan weet je in ieder geval zeker dat het betreft smaak en malsheid goed zit. Als echte steaklover moet je diamanthaas een keer geproefd hebben.  

Oh, kan me voorstellen dat je je afvraagt hoe het vlees dan bevroren bij je thuis geleverd wordt. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, besteden we er veel zorg aan om je vlees optimaal in te vriezen. Om het dan ook bevroren bij je te leveren op een gewenst tijdstip werken we met twee koeriers. Trunkrs verzorgt onze avondlevering. De pakketten die door Trunkrs worden bezorgd, worden pas om 11 uur ’s ochtends bij ons opgehaald en gaan vanaf 17 uur al in uitlevering. De pakketten zijn dus relatief kort onderweg. Voor het transport pakken we je bestelling in in een kartonnen doos, met isolatiezak en droogijs, zodat je je vlees gegarandeerd bevoren in ontvangst kan nemen.

We werken ook samen met Leen Menken, een koerier die overdag levert en gespecialiseerd is in geconditioneerd transport. Zo hebben ze structureel kwaliteitscontroles op temperatuur. Met beide levermogelijkheden kan je dus ervanuit gaan dat je bestelling bevroren geleverd wordt.