Wilde eend heel

HELE WILDE EEND
Wilde eend is een klassiek stuk wild dat bekend staat om zijn rijke en uitgesproken smaak en veelzijdigheid in de keuken. Het is een verfijnd en authentiek wildgerecht dat zeker weten indruk zal maken op je gasten!
WAT MAAKT WILDE EEND BIJZONDER?
Wilde eend heeft een intense en lichte wildsmaak, die dieper en complexer is dan dat van tamme eend. Het vlees is vaak magerder dan dat van tamme eend en heeft een zachte nootachtige ondertoon. Het vlees is donkerder dan kip en vergelijkbaar met ander wild gevogelte. Wilde eend heeft stevig vlees en moet daarom wel goed bereid worden om te voorkomen dat het droog wordt. Onze eenden worden met zorg geselecteerd van dieren uit de vrije natuur die een goed leven hebben gehad, waardoor het vlees dus ook vrij is van antibiotica of andere kunstmatige toevoegingen.
HOE MOET JE WILDE EEND BEREIDEN?
Wilde eend is geschikt voor diverse bereidingen. Je kan ervoor kiezen om de eend te roosteren of stoven, maar je kan ook de poten en borstfilets apart van elkaar bereiden. Wilde eend combineert uitstekend met aardse smaken, zoals knolselderij en wortels en met fruitige smaken, zoals sinaasappel of cranberry. Daarnaast kan je het vlees erg goed kruiden met tijm, rozemarijn, salie en laurier of met specerijen als jeneverbessen, steranijs, kruidnagel, en kaneel. Zet hier een heerlijke Pinot Noir bij op tafel en je hebt een heerlijk feestmaal!
WILDE EEND ONLINE BESTELLEN?
Voor het bestellen van wilde eend ben je bij The Butchery aan het juiste adres! Al ons vlees wordt met zorg getrimd door onze meesterslagers voor de optimale balans tussen vet en vlees. Dit zorgt ervoor dat het vlees van topkwaliteit is met de beste smaak en structuur. Bestellen is enorm gemakkelijk: bestel voor 11 uur en je hebt het dezelfde dag nog in huis (in Nederland en België). Ben je niet thuis? Geen probleem, je kan zelf een ander moment kiezen wat beter uitkomt! Ons vlees wordt quickfrozen en vacuümverpakt bezorgt, zodat de kwaliteit tijdens het transport optimaal behouden blijft.
HET BEREIDEN VAN WILDE EEND – GESTOOFD EN AFGEBAKKEN OP DE HUID
Het garen van een wilde eend in zijn geheel is ècht heel lastig. Als je de bouten mooi gaar wilt stoven, krijg je een taaie borst. En als je de borst mooi rosé wilt, zijn de bouten nog heel taai. Daarom deze manier van bereiden die je eigenlijk het beste van beide werelden geeft: zachte bouten, een rosé borst en een huid die mooi krokant wordt. Door de eend op de onderkant te leggen, garen de bouten rustig in het vocht terwijl de borst droog blijft en licht roostert. Hier een bereiding waarmee jij een hele wilde eend krijgt die wèl lukt.
Voorbereiding
Laat de eend langzaam ontdooien in de koelkast en breng haar op kamertemperatuur. Dep de eend goed droog met keukenpapier, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Kruid royaal met zout en peper.
Aanbraden en vocht toevoegen
Verhit een klont boter of wat olie in een ruime gietijzeren pan of braadslee en braad de eend kort rondom aan tot ze mooi kleurt. Haal haar even uit de pan.
In het achtergebleven vet fruit je wat fijngesneden sjalot, wortel en bleekselderij tot ze licht kleuren. Voeg daarna de volgende kruiden toe en bak ze kort mee: tijm, salie, laurier, een paar gekneusde jeneverbessen, een gekneusd teentje knoflook en een stukje sinaasappelschil zonder wit. Door de kruiden even te bakken komen hun aroma’s los en vullen ze het hele gerecht met geur en smaak. Blus af met een scheut witte wijn en voeg daarna bouillon toe tot het vocht ongeveer halverwege de pan staat.
Garing in de oven
Leg de eend met de rug naar beneden in de braadslee. De onderkant van de bouten mag net in het vocht staan, terwijl de borst droog blijft. Zet de pan zonder deksel in een oven die is voorverwarmd op 150 °C en laat de eend rustig garen tot de borst een kerntemperatuur van ongeveer 52 °C heeft. Haal hem daarna uit de oven en leg hem op een rooster om 15 minuten te rusten. Zo verdelen de sappen zich en droogt de huid licht op.
Huid krokant bakken en serveren
Als de eend gerust heeft, verwarm je een droge koekenpan op middelhoog vuur en leg je de eend met de borst naar beneden in de pan. Bak hem drie tot vier minuten tot de huid goudbruin en krokant is.
Serveer de eend met het stoofvocht uit de braadslee waarin de kruiden en sinaasappel hun smaak hebben afgegeven. De borst is perfect gegaard en zacht rosé, de bouten zijn vol van smaak en zo mals als mogelijk binnen deze bereiding. Wil je echt beide delen op hun best? Bereid ze dan los van elkaar en bestel de borst en de bouten apart.
Ingredienten
eendVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 940 |
| Energie (kcal) | 225 |
| Vet (g) | 17.2 |
| Verzadigd vet (g) | 7.5 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 18.1 |
| Zout (g) | 0.00 |
Wilde eend heel
+ Lekker makkelijk
+ Altijd lekker
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
-
Reviews
HELE WILDE EEND
Wilde eend is een klassiek stuk wild dat bekend staat om zijn rijke en uitgesproken smaak en veelzijdigheid in de keuken. Het is een verfijnd en authentiek wildgerecht dat zeker weten indruk zal maken op je gasten!
WAT MAAKT WILDE EEND BIJZONDER?
Wilde eend heeft een intense en lichte wildsmaak, die dieper en complexer is dan dat van tamme eend. Het vlees is vaak magerder dan dat van tamme eend en heeft een zachte nootachtige ondertoon. Het vlees is donkerder dan kip en vergelijkbaar met ander wild gevogelte. Wilde eend heeft stevig vlees en moet daarom wel goed bereid worden om te voorkomen dat het droog wordt. Onze eenden worden met zorg geselecteerd van dieren uit de vrije natuur die een goed leven hebben gehad, waardoor het vlees dus ook vrij is van antibiotica of andere kunstmatige toevoegingen.
HOE MOET JE WILDE EEND BEREIDEN?
Wilde eend is geschikt voor diverse bereidingen. Je kan ervoor kiezen om de eend te roosteren of stoven, maar je kan ook de poten en borstfilets apart van elkaar bereiden. Wilde eend combineert uitstekend met aardse smaken, zoals knolselderij en wortels en met fruitige smaken, zoals sinaasappel of cranberry. Daarnaast kan je het vlees erg goed kruiden met tijm, rozemarijn, salie en laurier of met specerijen als jeneverbessen, steranijs, kruidnagel, en kaneel. Zet hier een heerlijke Pinot Noir bij op tafel en je hebt een heerlijk feestmaal!
WILDE EEND ONLINE BESTELLEN?
Voor het bestellen van wilde eend ben je bij The Butchery aan het juiste adres! Al ons vlees wordt met zorg getrimd door onze meesterslagers voor de optimale balans tussen vet en vlees. Dit zorgt ervoor dat het vlees van topkwaliteit is met de beste smaak en structuur. Bestellen is enorm gemakkelijk: bestel voor 11 uur en je hebt het dezelfde dag nog in huis (in Nederland en België). Ben je niet thuis? Geen probleem, je kan zelf een ander moment kiezen wat beter uitkomt! Ons vlees wordt quickfrozen en vacuümverpakt bezorgt, zodat de kwaliteit tijdens het transport optimaal behouden blijft.
HET BEREIDEN VAN WILDE EEND – GESTOOFD EN AFGEBAKKEN OP DE HUID
Het garen van een wilde eend in zijn geheel is ècht heel lastig. Als je de bouten mooi gaar wilt stoven, krijg je een taaie borst. En als je de borst mooi rosé wilt, zijn de bouten nog heel taai. Daarom deze manier van bereiden die je eigenlijk het beste van beide werelden geeft: zachte bouten, een rosé borst en een huid die mooi krokant wordt. Door de eend op de onderkant te leggen, garen de bouten rustig in het vocht terwijl de borst droog blijft en licht roostert. Hier een bereiding waarmee jij een hele wilde eend krijgt die wèl lukt.
Voorbereiding
Laat de eend langzaam ontdooien in de koelkast en breng haar op kamertemperatuur. Dep de eend goed droog met keukenpapier, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Kruid royaal met zout en peper.
Aanbraden en vocht toevoegen
Verhit een klont boter of wat olie in een ruime gietijzeren pan of braadslee en braad de eend kort rondom aan tot ze mooi kleurt. Haal haar even uit de pan.
In het achtergebleven vet fruit je wat fijngesneden sjalot, wortel en bleekselderij tot ze licht kleuren. Voeg daarna de volgende kruiden toe en bak ze kort mee: tijm, salie, laurier, een paar gekneusde jeneverbessen, een gekneusd teentje knoflook en een stukje sinaasappelschil zonder wit. Door de kruiden even te bakken komen hun aroma’s los en vullen ze het hele gerecht met geur en smaak. Blus af met een scheut witte wijn en voeg daarna bouillon toe tot het vocht ongeveer halverwege de pan staat.
Garing in de oven
Leg de eend met de rug naar beneden in de braadslee. De onderkant van de bouten mag net in het vocht staan, terwijl de borst droog blijft. Zet de pan zonder deksel in een oven die is voorverwarmd op 150 °C en laat de eend rustig garen tot de borst een kerntemperatuur van ongeveer 52 °C heeft. Haal hem daarna uit de oven en leg hem op een rooster om 15 minuten te rusten. Zo verdelen de sappen zich en droogt de huid licht op.
Huid krokant bakken en serveren
Als de eend gerust heeft, verwarm je een droge koekenpan op middelhoog vuur en leg je de eend met de borst naar beneden in de pan. Bak hem drie tot vier minuten tot de huid goudbruin en krokant is.
Serveer de eend met het stoofvocht uit de braadslee waarin de kruiden en sinaasappel hun smaak hebben afgegeven. De borst is perfect gegaard en zacht rosé, de bouten zijn vol van smaak en zo mals als mogelijk binnen deze bereiding. Wil je echt beide delen op hun best? Bereid ze dan los van elkaar en bestel de borst en de bouten apart.
Ingredienten
eendVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 940 |
| Energie (kcal) | 225 |
| Vet (g) | 17.2 |
| Verzadigd vet (g) | 7.5 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 18.1 |
| Zout (g) | 0.00 |